România condamnă ferm atacul terorist din SUA, soldat cu moartea a opt persoane şi cu rănirea altor 11, şi este deplin solidară cu Statele Unite, a declarat, miercuri dimineaţă, preşedintele Klaus Iohannis.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"România este deplin solidară cu Statele Unite, partenerul nostru strategic, în aceste momente grele, şi îşi reafirmă hotărârea de a continua să acţioneze alături de acesta, cu toate mijloacele disponibile, pentru combaterea terorismului, care nu poate fi prin nimic justificat", a afirmat preşedintele Klaus Iohannis, în deschiderea Conferinţei femeilor francofone.

El a mai spus că România condamnă ferm acest atac terorist şi a transmis condoleanţe familiilor victimelor.

Opt oameni au fost ucişi şi alţi 11 au fost răniţi, marţi seară, după ce şoferul unui camion a intrat pe o pistă de biciclete din Manhattan. După ce a intrat în mulţime şi apoi a lovit un alt vehicul, suspectul a fost împuşcat de poliţie. Înainte de a fi împuşcat, el a făcut o declaraţie care a condus poliţia la concluzia că incidentul este unul terorist, iar ulterior anchetatorii au găsit în camion un bilet în care bărbatul afirmă că a acţionat în numele ISIS.

Atacatorul, în vârstă de 29 de ani, era căsătorit, avea doi copii, lucra pentru Uber şi locuia în prezent în New Jersey, scrie The Guardian.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.