Klaus Iohannis l-a primit, miercuri, pe preşedintele Bundestagului, Norbert Lammert, cu care a discutat despre situaţia actuală şi perspectivele Uniunii Europene, precum şi despre importanţa combaterii curentelor eurofobe şi populiste din interiorul UE.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pe lângă stadiul relaţiilor bilaterale româno-germane, Iohannis şi Lammert au discutat şi despre situaţia politică la nivel european. ”A fost pusă în evidenţă importanţa combaterii (...) a curentelor şi forţelor extremiste, populiste şi eurofobe. Preşedintele României a evidenţiat relevanţa deosebită pe care o are explicarea, de către politicienii europeni, a valorii adăugate a Uniunii Europene pentru cetăţenii europeni. Totodată, a atras atenţia asupra tendinţei nocive de a blama UE pentru neajunsurile politicii interne”, transmite Adminsitraţia Prezidenţială.

Preşedintele Parlamentului german a menţionat faptul că Uniunea Europeană reprezintă cel mai bun răspuns la globalizare, fiind ”o iluzie concepţia vehiculată de unii politicieni că va fi posibilă o recuperare de competenţe suverane, prin slăbirea UE”. 

Iohannis şi Norbert au abordat şi problema refugiaţilor, şeful statului reiterând poziţia României în acest dosar.

”În ceea ce priveşte situaţia internă din ţara noastră, partenerii germani şi-au exprimat întreaga susţinere pentru continuarea luptei anticorupţie şi întărirea statului de drept, precum şi aprecierea deosebită a spiritului civic şi profund pro-european al cetăţenilor români”, mai precizează sursa citată.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.