Fostul şef al SRI Eduard Hellvig aminteşte, într-o postare pe Twitter, că, în martie anul acesta, mai mulţi militari proeminenţi în rezervă din Israel i-au scris lui premierului Benjamin Netanyahu că reforma constituţională brutală pe care o doreşte va slăbi securitatea naţională a Israelului. ”Şapte luni mai târziu, confirmarea a venit tragic”, remarcă Hellvig.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În martie anul acesta, mai mulţi militari proeminenţi în rezervă i-au scris lui Bibi că reforma constituţională brutală pe care o doreşte va slăbi securitatea naţională a Israelului. Ehud Barak, Moshe Yaalon, Dan Halutz (foşti şefi de stat major), Nadav Argaman, Yuval Diskin, Carmi Gilon, Jacob Perry (foşti Shin Bet), Tamir Pardo (fost Mossad), Uzi Arad (fost consilier pe securitate naţională) au avertizat că abolirea democraţiei este o ameninţare la adresa existenţei statului Israel. Într-o altă scrisoare, toţi şefii în viaţă ai Mossad au spus cam acelaşi lucru. Şapte luni mai târziu, confirmarea a venit tragic”, a scris Hellvig, postând şi un link către articolul din publicaţia Haaretz, referitor la scrisoare.

 

 

Atacul sângeros lansat în urmă cu o săptămână de gruparea Hamas asupa Israelului  - soldat cu peste 1.200 de morţi, inclusiv copii, şi cu răpirea a peste 120 de israelieni - este considerat de politicieni şi de analişti un eşec al serviciilor secrete israeliene.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.