Armata română a urcat un loc, de pe 40 pe 39, în clasamentul celor mai puternice forţe militare ale lumii, realizat anual de către Global Firepower. De asemenea, a urcat şi în topul similar realizat doar pentru statele UE.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La nivel mondial, pe primul loc al topului se situează SUA, urmată de Rusia, China, India, Japonia, Coreea de Sud, Franţa, Marea Britanie, Egipt şi Brazilia, Turcia fiind pe poziţia a 11-a, iar Italia se află pe poziţia a 12-a, în urcare. România se afflă pe poziţia 39, urcând o poziţie faţă de precedentul top.

La nivelul UE, din punct de vedere al forţei militare, pe primul loc se situează Franţa, care era urmată de Marea Britanie şi de Italia, însă odată cu Brexitul, Italia urcă pe poziţia a doua.

Topul Global Firepower relevă că, în prezent, statul român este a 11-a forţă militară a UE, în urcare, şi a 14-a a NATO.

Conform sursei citate, România are de 70.000 de militari activi şi 50.000 de rezervişti. 

Forţele terestre româneşti au 943 de tancuri şi 1.369 de blindate, iar cele aeriene – 26 de avioane de vânătoare, 12 de transport, 41 de antrenament şi 62 de elicoptare. 

Forţa navală a României este compusă din 3 fregate, 4 corvete şi 3 nave de patrulare.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.