Guvernul din Filipine i-a acuzat pe experţii ONU privind drepturile omului de o „intruziune impardonabilă” după ce aceştia au cerut o investigaţie internaţională privind uciderea traficanţilor de droguri din ţară, conform Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Experţii au făcut apel vineri la Consiliul ONU privind Drepturile Omului să lanseze o investigaţie independentă privind ceea ce ei numesc deteriorarea drepturilor omului în Filipine.
 
Cei 11 experţi au informat că au descoperit „un număr şocant de decese ilegale şi crime ale poliţiei în contextul aşa-zisului război împotriva drogurilor precum şi uciderea unor activişti pentru drepturile omului”.
 
„Faptul că cei 11 experţi ONU au venit cu o povestire absolut falsă şi plină de prejudecăţi a faptelor şi cu acuzaţii maliţioase la adresa autorităţilor reprezintă o intruziune impardonabilă asupra suveranităţii noastre”, a declarat Salvador Panelo, purtătorul de cuvânt al preşedintelui Rodrigo Duterte.
 
Experţii ONU au prezentat „acuzaţii generale bazate pe informaţii false”, a adăugat el într-un comunicat.
 
Guvernul lui Duterte a insistat că cei peste 5.000 de traficanţi de droguri ucişi de poliţie în operaţiuni au opus rezistenţă.
 
Panelo a descris experţii ONU ca fiind „propagandişti străini deghizaţi în apărători ai drepturilor omului”.
 
El a adăugat că cei care au criticat campania anti-droguri a lui Duterte au fost „respinşi covârşitor” de populaţia din Filipine. Panelo făcea referire în special la opoziţia din Filipine, care nu a câştigat niciun loc în parlament la alegerile din mai.
 
Experţii ONU l-au acuzat pe Duterte şi de intimidarea activiştilor şi a judecătorilor de la Curtea Supremă, de degradarea femeilor şi de incitarea la violenţă împotriva traficanţilor de droguri.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.