Europarlamentarul Victor Negrescu a avut o intervenţie în cadrul dezbaterii din plenul Parlamentului European pentru a susţine necesitatea implementării cu celeritate a salariului minim european, anunţă europarlamentarul într-un comunicat oficial.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Avem nevoie de un salariu minim european. Un salariu decent pentru cetăţenii europeni care să le permită acestora să aibă un nivel de trai adecvat. Avem nevoie de o reglementare comună în plan european şi ştim că nu a fost simplu să obţinem acest lucru. Din păcate, au existat guverne, de dreapta în cazul României, care s-au opus salariului minim european, dar astăzi ne bucurăm să vedem că toată lumea susţine acest obiectiv deşi îl respingeau categoric în trecut”, a menţionat europarlamentarul social-democrat, Victor Negrescu.

Reprezentantul României în Parlamentul European a reiterat importanţa adoptării salariului minim european, în special în contextul crizelor multiple şi concomitente pe care le traversează statele membre ale Uniunii Europene. Conform reglementărilor, directiva trebuie aprobată şi implementată în legislaţia naţională în doi ani de la publicarea sa.

“În România, 1,5 milioane de lucrători vor beneficia de această reglementare şi sunt convins că şi la noi în ţară vom reuşi să ne ridicăm la nivelul aşteptărilor şi să implementăm această directivă, cât mai rapid. Totodată, este important să mergem mai departe, să sprijinim şi IMM-urile în acest sens, să ne asigurăm că şi condiţiile de muncă sunt adecvate pentru persoanele care au un venit  minim. 

În ciuda acestor aspecte, este evident pentru noi că în contextul actual, al inflaţiei şi al creşterii preţurilor, avem nevoie de salarii decente peste tot în Europa şi avem nevoie ca lucrătorii să fie plătiţi similar pentru aceeaşi muncă, oriunde în Europa”, a explicat Victor Negrescu, membru în Comisia pentru Bugete din Parlamentul European. 

Eurodeputatul Victor Negrescu a iniţiat o petiţie, în urmă cu doi ani, susţinută de peste 20.000 de persoane, pentru un salariu minim european, care a fost semnată, în numele PSD, de preşedintele Marcel Ciolacu, dar şi de reprezentanţii celor mai importante structuri sindicale, şi care a fost depusă la Parlamentul European.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.