Un europarlamentar PPE a spus, miercuri, în plenul Parlamentului European, la dezbaterea privind situaţia din România, că poporul român este decent şi curajos, pentru că a luptat mereu pentru democraţie, întrebând-o retoric pe premierul Viorica Dăncilă de ce nu îşi ascultă poporul şi de ce îi ignoră pe români. "Ce interese ascunse colcăie în spatele Guvernului dumneavoastră?”, a spus europarlamentarul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Românii s-au luptat pentru democraţie, sunt un popor decent şi curajos. Îi ignoraţi, doamnă, de ce nu vreţi să vă ascultaţi poporul? Ce interese ascunse colcăie în spatele Guvernului dumneavoastră? Acest Parlament vrea să ştie aceste lucruri. Ascultaţi-vă poporul, românii vor doar transparenţă şi integritate”, a spus în plenul Parlamentului European Esteban González Pons, din grupul PPE.

La rândul săi, europarlamentarul Ska Keller (Verts/ALE) a subliniat aceeaşi idee: românii au luptat pentru democraţie şi au reuşit să dea jos o dictatură după zeci de ani, însă acum Guvernul României permite oamenilor condamnaţi să fure bani, legalizând, practic, corupţia. Keller a adăugat că se fură mai mulţi bani decât se investesc în spitale.

"România are o tradiţie îndelungă şi mândră pentru libertate. A dat jos o dictatură după 42 de ani. România a făcut-o, deşi a fost greu. Democraţia s-a dezvoltat, a intrat în UE, iar ce se întâmplă acum este cu atât mai îngrijorător. Guvernul vostru va permite oamenilor condamnaţi să fure bani. Legalizaţi, de fapt, corupţia. Banii sunt luaţi de la oameni şi merg în buzunarele altora. Românilor le pasă, pentru că au ieşit în stradă”, a spus Ska Keller.

Ea a vorbit şi despre proteste şi a spus că i se pare total greşit că oamenii trebuie să aibă o autorizaţie, un acord pentru a protesta, deşi a protesta ţine de dreptul la libertate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.