Premierul Viorica Dăncilă a declarat, marţi, că va avea o discuţie cu preşedintele desemnat al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, pe tema comisarului european, înainte de a face o nouă propunere de candidat. Dăncilă susţine că va face mai multe propuneri, dacă va fi necesar, pentru că ”PSD are mulţi oameni competenţi”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Premierul Viorica Dăncilă susţine că nu se va discuta în Comitetul Executiv de marţi despre comisarul european.

”Credeţi că trebuie să avem numai un singur punct pe ordinea de zi? Este foarte important pentru noi comisarul european, dar vreau să am prima dată o discuţie cu doamna preşedinte a Comisiei Europene, avem şi alte probleme de discutat, avem şi alte puncte, vine moţiunea de cenzură, trebuie să discutăm, avem de aprobat Biroul Judeţean pentru Cluj, avem de aprobat mandatarul financiar, sunt mai multe probleme de discutat. Mi se pare normal ca pentru o organizaţie de partid să ai întâlniri regulate în care poţi să discuţi problemele importante”, a declarat, marţi, Viorica Dăncilă.

Aceasta afirmă că nu a fost stabilit candidatul care va fi propus.

”Am văzut pe surse tot felul de candidaţi, nu avem încă un candidat. Trebuie să discut întâi cu doamna preşedinte. Pentru mine, în primul rând, este important profilul candidatului, să fie o persoană care să aibă credibilitate, o persoană cu multă experienţă, o persoană care să aibă încredere şi să genereze încredere. Vă referiţi prea mult la nume şi uităm care trebuie să fie profilul candidatului. Vom discuta după ce discut cu doamna preşedinte, atunci vă voi spune”, a mai afirmat premierul.

Dăncilă a precizat că a avut o discuţie cu Ursula von der Leyen în cursul zilei de luni, însă aceasta a vizat candidatura Rovanei Plumb, nu şi viitorul candidat.

Întrebată dacă va propune o femeie sau un bărbat, Dăncilă a spus: ”Astăzi voi discuta cu doamna preşedinte. Dacă este nevoie vom propune şi o femeie şi un bărbat, voi face mai multe propuneri. PSD are destui oameni competenţi care pot fi comisari europeni”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.