Premierul Viorica Dăncilă a primit-o luni, la Palatul Victoria, pe Stella Ronner-Grubačić, ambasadorul Regatului Ţărilor de Jos în România, într-o vizită de curtoazie, fiind discutate inclusiv ”aspecte referitoare la ridicarea MCV”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Tema centrală a discuţiilor dintre cei doi oficiali a constituit-o relaţia bilaterală dintre România şi Olanda. Cu acest prilej, a fost reconfirmat angajamentul ambelor părţi pentru consolidarea relaţiei bilaterale, cu accent pe relansarea dialogului politic, dezvoltarea cooperării economice şi sectoriale, informează Guvernul.

”De asemenea, au fost discutate aspecte referitoare la ridicarea MCV”, precizează sursa citată.

Prim-ministrul Dăncilă şi-a exprimat satisfacţia pentru faptul că Olanda se situează pe primul loc în ceea ce priveşte investiţiile în România, cu un capital investit de peste 9 miliarde de euro. În context, a menţionat importanţa stimulării schimburilor economice, în scopul depăşirii deficitului economic înregistrat de România.

Întrevederea a prilejuit, totodată, un schimb de opinii privind temele de actualitate de pe agenda europeană, fiind reconfirmată voinţa comună de a aprofunda cooperarea, inclusiv în perspectiva deţinerii de către România a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene în 2019. De asemenea, demnitarul român a oferit asigurări că ţara noastră va acţiona ca un partener activ şi constructiv, având ca premisă o abordare unitară, pro-europeană, care este susţinută atât la nivelul autorităţilor române în ansamblu, cât şi al cetăţenilor. În ceea ce priveşte tematica extinderii spaţiului Schengen, înaltul oficial român a reiterat argumentele părţii române pentru susţinerea unei decizii favorabile de aderare a României la spaţiul Schengen, se mai arată în comunicat.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.