Comisarul european Corina Creţu a declarat, luni, la Europa FM, că Marea Britanie nu poate fi obligată de Comisia Europeană să pună în practică rezultatele referendumului pentru ieşirea din UE.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Comisia Europeană nu are niciun instrument juridic pentru a exclude Marea Britanie din blocul comunitar, a declarat Corina Creţu la Europa FM.

Comisarul european spune că avocaţii Uniunii au ajuns la concluzia că Marea Britanie nu poate fi forţaţă să plece mai repede.

Corina Creţu mai spune că incertitudinea creată în acest moment afectează ţările membre, aşa că ar fi de dorit o despărţire rapidă.

”Atâta vreme cât Marea Britanie nu a notificat Comisie Europeană în legătură cu rezultatul referendumului şi nu a activat articolul 50, Marea Britanie rămâne membră a Uniunii Europene, cu toate drepturile şi cu toate obligaţiile pe care le are, iar legislaţia europeană continuă să se aplice în mod direct şi în Marea Britanie”, subliniază comisarul european.

Creţu precizează că ”nu există nicio posibilitatea juridică de a obliga un stat membru să pună în practică rezultatele unui referendum”.

În această după-amiază, la cererea preşedintelui Comisiei, Jean Claude Juncker,  comisarii europeni se reunesc pentru a analiza efectele referendumului din Marea Britanie.

Marţi dimineaţă, Parlamentul European se reuneşte pentru a dezbate aceeaşi decizie şi a adopta o rezoluţie.

Miercuri, liderii Uniunii se vor reuni în cadrul unui consiliu extraordinar.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.