România consideră China un actor global important şi un partener, dar Bucureştiul se coordonează cu Uniunea Europeană şi NATO pentru a avea o abordare comună în relaţia cu Beijingul, a declarat ministrul român de externe, Luminiţa Odobescu, într-un interviu difuzat vineri de Digi24.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întrebată ce fel de relaţie are România cu China, Luminiţa Odobescu a explicat că relaţia cu China este privită de Bucureşti din două unghiuri.

În relaţia bilaterală, China este un partener. „În acest an sărbătorim 75 de ani de relaţii diplomatice neîntrerupte. Avem diverse proiecte de cooperare în domeniul agricol, sanitar-veterinar şi aşa mai departe şi este interesul al ambelor părţi de a continua aceste proiecte de cooperare din. Să nu uităm, totuşi, China este un actor global important”, a subliniat Luminiţa Odobescu.

„Pe de altă parte, principiile de la care plecăm în această cooperare sunt cele legate de ordinea internaţională bazată pe reguli şi de faptul că suntem membri ai Uniunii Europene şi ai NATO şi avem o abordare comună, ca să spun aşa, atât în Uniunea Europeană, cât şi în NATO, în ceea ce priveşte China”, a spus şefa diplomaţiei române în interviul acordat emisiunii „Paşaport diplomatic” de la Digi24.

Luminiţa Odobescu: Trebuie să ne pregătim în continuare şi să consolidăm securitatea în regiunea Mării Negre. Dacă Moldova şi Ucraina ar fi cedate, ar însemna să avem efectiv Rusia la graniţă sau navele ruseşti patrulând pe Dunăre
CITEȘTE ȘI Luminiţa Odobescu: Trebuie să ne pregătim în continuare şi să consolidăm securitatea în regiunea Mării Negre. Dacă Moldova şi Ucraina ar fi cedate, ar însemna să avem efectiv Rusia la graniţă sau navele ruseşti patrulând pe Dunăre

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.