Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, afirmă că se lucrează pentru redeschiderea ambasadei României la Kiev, el precizând că speră ca în una sau două săptămâni aceasta să îşi reia activitatea în capitala Ucrainei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Suntem în proces tehnic de pregătire a deschiderii, s-a lucrat foarte intens în format interinstituţional pentru că nu este doar Ministerul de Externe implicat în acest efort. Sperăm ca, într-un interval de timp de una-două săptămâni, să putem să anunţăm redeschiderea misiunii noastre diplomatice, adică să înceapă să funcţioneze efectiv, pentru că trebuie spus că, în urmă cu o săptămână, ambasadorul României la Kiev s-a deplasat temporar în Ucraina o perioadă de timp pentru pregătirea inclusiv a vizitei care a avut loc, deci a fost în contact cu autorităţile ucrainene”, a afirmat Bogdan Aurescu, joi, la TVR.
 
El a adăugat că "tot personalul ambasadei a lucrat în continuare”, chiar dacă a fost relocat la Bucureşti, acesta fiind inclus în task-force-ul înfiinţat la începutul conflictului din ţara vecină. 
 
În ceea ce priveşte consulatul general de la Cernăuţi şi consulatul de la Solotvino, acestea şi-au continuat activitatea pe teren, a precizat ministrul.
 
Personalul de la ambasada României la Kiev a fost repatriat la începutul războiului din ţara vecină. 
 
"În contextul ultimelor evoluţii de securitate din Ucraina, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează că la data de 26 februarie 2022 s-a încheiat cu succes repatrierea în România a personalului Ambasadei României la Kiev, urmare unui efort inter-instituţional susţinut. Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu mulţumeşte în mod deosebit tuturor instituţiilor implicate pentru realizarea operaţiunii, precum şi autorităţilor Ucrainei şi Republicii Moldova pentru sprijinul oferit”, a transmis MAE, la acel moment, prin intermediul unui comunicat de presă.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.