Ambasadorul Poloniei, Marcin Wilczek, a declarat, miercuri, la Galaţi, într-o conferinţă de presă, că "este foarte greu să ne gândim la o Europă cu două sau mai multe viteze pentru că nu prea ştim la ce se referă acest lucru".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Pe de o parte este foarte greu să ne gândim la o Europă cu două sau mai multe viteze pentru că nu prea ştim la ce se referă acest lucru. Până acum sunt doar nişte declaraţii, arhitectura concretă de-abia va fi cunoscută. Numele Uniunea Europeană, aşa cum o arată, este o uniune, de aceea şi România şi Polonia au aderat la această Uniune. În cadrul UE există zone cum ar fi zona euro, de care Polonia nu aparţine, care formează în interiorul UE zone separate. Cred că deocamdată trebuie să avem o abordare liniştită referitoare la aceste declaraţii. Nu s-au schimbat regulile şi regulamentele UE şi o să vedem care vor fi următorii paşi, având în vedere că Europa va trece printr-o perioadă destul de furtunoasă, cu alegeri în anumite state", a declarat Marcin Wilczek.
 
Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
Pe de altă parte, întrebat dacă este oportună extinderea Grupului de la Vişegrad şi includerea României în această structură, diplomatul a spus că Grupul, în actuala sa componenţă, acţionează "optimal".
 
"Cred că Grupul de la Vişegrad, prin acţiunile de mulţi ani, a devenit un fel de marcă, un brand. Cred că în componenţa pe care o avem acum acţionăm optimal. Cred că nu există un anume subiect legat de extinderea Grupului de la Vişegrad, cred că nici România nu-şi doreşte acest lucru, cred că funcţionează optim în acest moment în formula aceasta care este", a mai spus ambasadorul.
 
În privinţa colaborării dintre România şi Polonia, Marcin Wilczek a spus că schimburile comerciale dintre cele două ţări au ajuns la aproape cinci miliarde de euro, în timp ce investiţiile poloneze în ţara noastră se ridică la aproximativ 500 de milioane de euro. 
 
Ambasadorul Poloniei la Bucureşti, Excelenţa Sa Marcin Wilczek, a efectuat, miercuri, o vizită oficială la Galati, prilej cu care a avut o întrevedere cu prefectul judeţului Galaţi, Gabriel Aurelian Panaitescu, preşedintele Consiliului Judeţului, Costel Fotea, şi primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, în cadrul căreia s-a discutat despre posibilităţile de colaborare bilaterală economică, culturală şi educaţională.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.