Ambasadorul Israelului în România, Tamar Samash, susţine că declaraţiile ministrului Agriculturii, Petre Daea, privind asocierea între victimele Holocaustului şi incinerarea porcilor bolnavi de pestă porcină reprezintă un caz închis. Totodată, diplomatul israelian a precizat că "poate înţelege scăparea" ministrului Agriculturii, dar că Petre Daea nu trebuia să folosească această "metaforă".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Utilizarea terminologiei legate de Holocaust în general şi de Auschwitz în particular este dezastruoasă, pentru că minimalizează atrocităţile Holocaustului. Pot înţelege această scăpare a ministrului, care a încercat să exprime ceva oribil despre ce se întâmpla, dar nu trebuia să folosească această metaforă. Ne-a rugat să înţelegem, cazul este închis", a declarat joi, la Iaşi, Tamar Samash.

Ambasadorul Israelului în România ,Tamar Samash, a participat joi, la Iaşi, la seminarul "Israel, mai mult decât inovaţie în irigaţii".

Petre Daea a spus la sfârşitul lunii trecute la Antena 3 că porcii infestaţi trebuie incineraţi, afirmând că este "ca la Auschwitz".

"Nu există antidot, nu există vaccin, nu există medicamente, singura metodă este sacrificarea. Porcii se incinerează, este o muncă extraordinară. Acolo este ca la Auschwitz. Efective de porci care se asomează, trec în partea cealaltă şi se pun pe foc, o fac medicii veterinari care sunt la limita rezistenţei, să stai cu 2.000 - 3.000 de porci care trebuie sacrificaţi zilnic", a spus ministrul Petre Daea.

Ulterior, ministrul Agriculturii şi-a cerut scuze pentru afirmaţia făcută, în timp ce Ambasada Israelului a transmis că îşi exprimă consternarea şi dezamăgirea cu privire la afirmaţiile ministrului şi că speră ca o astfel de asociere să fi fost făcută de către ministru "din pricina lipsei de informare aprofundată asupra a ceea ce înseamnă Holocaustul şi Auschwitz, fără intenţia de a dezonora memoria milioanelor de victime".

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.