Ambasada Statelor Unite ale Americii în România "condamnă în mod categoric" recenta vandalizare a Casei memoriale Elie Wiesel din Sighetu Marmaţiei, spunând că "declaraţiile denigratoare la adresa laureatului Premiului Nobel, Elie Wiesel, a preşedintelui Trump şi a altor lideri reprezintă un atac antisemit impardonabil şi un afront revoltător la adresa victimelor şi supravieţuitorilor Holocaustului".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Ambasada Statelor Unite ale Americii în România condamnă în mod categoric recenta vandalizare a Casei memoriale Elie Wiesel din Sighetu Marmaţiei. Declaraţiile denigratoare la adresa laureatului Premiului Nobel, Elie Wiesel, a preşedintelui Trump şi a altor lideri reprezintă un atac antisemit impardonabil şi un afront revoltător la adresa victimelor şi supravieţuitorilor Holocaustului", a transmis, luni, Ambasada SUA la Bucureşti.

De asemenea, ambasada face apel la denunţarea de către toţi a acestui gest şi luarea de atitudine ori de câte ori au loc manifestări ale urii sau prejudecăţii şi îi încurajează pe cei care au informaţii despre această faptă să ofere sprijin autorităţilor care o investighează.

Casa din oraşul Sighetu Marmaţiei a scriitorului american de origine română Elie Wiesel a fost mâzgălită de persoane deocamdată neidentificate, care au scris pe pereţii exteriori mesaje antisemite, o anchetă a poliţiştilor fiind în desfăşurare.

Autorităţile au fost sesizate la 112 că pe pereţii exteriori ai casei memoriale a scriitorului Elie Wiesel, decedat în 2016, au fost mâzgălite cu vopsea câteva mesaje. Cu un roşu intens, pe imobilul din Sighetu Marmaţiei a fost scris ”WC public antisemit pedofil”, ”Nazi jidanu zace în iad cu Hitler” şi ”M… Merkel plus Trump şi Putin”.

Elie Wiesel s-a născut la Sighetu Marmaţiei în 1928, într-o familie de evrei. El a fost supravieţuitor al Holocaustului. A decedat la New York în 2016, iar în timpul vieţii a fost scriitor şi ziarist în mai multe limbi. În 1986, a fost distins cu Premiul Nobel pentru Pace, în 1996 a fost numit membru al Academiei Americane de Artă şi Literatură⁠, iar din 2001 a fost ales membru de onoare al Academiei Române.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.