Când îţi alegi casa, ia în calcul nevoile, dar şi dorinţele, visele şi aspiraţiile personale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acasă are semnificaţii complexe şi profunde. Este locul unde te simţi în siguranţă şi te bucuri de confort. Este un mediu care îţi place şi unde te simţi bine şi în largul tău. Există o multitudine de moduri în care oamenii descriu locul în care trăiesc, dar sunt puţini cei care ştiu cât de mari sunt beneficiile pe care le ai atunci când îţi iubeşti casa.

Locuinţa nu este doar locul perfect confortabil, ci şi cel care te reprezintă în cea mai mare măsură ca individ. Mai mult, este o cale spre stabilitate şi o expresie a personalităţii tale. Atenţia pe care o acorzi casei tale se întoarce către tine şi îţi poate creşte capacitatea de a face performanţă.

Există o legătură directă între aspectul, detaliile, modul în care îţi întreţii şi-şi amenajezi casa şi atitudinea faţă de propria persoană, dar şi asupra modului în care tu eşti perceput de cei din jur. Este dovedit că cei care-şi iubesc casa sunt mai încrezători, mai ambiţioşi şi se preţuiesc pe sine mai mult.

Un alt aspect care contează în mare măsură este locul unde se află casa ta. A opta pentru o zonă, un cartier anume sau un oraş care să te reprezinte, unde să te simţi atât în interiorul casei, dar şi în exterior ca fiind acasă, este unul dintre secretele oamenilor fericiţi, prosperi şi mulţumiţi. Exact din acest motiv va fi o alegere inspirată să-ţi cauţi locul potrivit nevoilor şi aspiraţiilor personale printre numeroasele apartamente de vanzare sector 2. Principiul este că există un loc perfect pentru fiecare, dar găsirea acestuia depinde de abilitatea şi ştiinţa de a-l căuta.

Autobiografia locuirii

Fiecare dintre noi are tipare fixate încă din copilărie. În funcţie de acestea, ne definim anumite percepţii despre ceea ce înseamnă casa ideală şi locul în care vrem sau ne dorim să locuim, pentru că totul depinde de experienţele pe care le-am avut în trecut. Toate acestea construiesc o „autobiografie a locuirii”, care va influenţa decisiv modul în care vor arăta locul şi casa pe care ţi-o doreşti.

Uneori tot de aici porneşte şi dorinţa de a schimba sau a continua un anume stil, dar şi zona în care te simţi confortabil să locuieşti, descrisă de cei mai mulţi ca fiind „acolo unde te simţi acasă”. În aceste condiţii, nu trebuie să mire faptul că subconştientul este cel care ne ghidează şi ne determină să facem alegerile cele mai bune. Astfel, dacă vrei un loc unde mediul urban să fie temperat de spaţii verzi generoase, unde să te poţi bucura de confortul pe care-l oferă o locuinţă spaţioasă şi elegantă în bloc, atunci înseamnă că, probabil, casa perfectă este printre aceste apartamente de vanzare sector 1.

Alege cu inima, dar conştient

A-ţi schimba locuinţa, a alege o altă zonă, uneori chiar un alt oraş, este un demers care presupune o doză importantă de curaj şi hotărâre. Din păcate, prea puţini şi prea rar aleg să treacă de la dorinţă la fapte şi să demareze un proiect care să le ofere satisfacţia şi bucuria continuă de a locui într-o casă pe care să o iubească efectiv.

Un element care ar trebui conştientizat şi din care vei putea alimenta efortul unui astfel de demers este acela de a înţelege că decizia stă exclusiv în propriile mâini şi că se poate realiza. Mai departe, schimbarea locuinţei sau, uneori, modernizarea şi reamenajarea casei în care locuieşti reprezintă un simplu act de voinţă şi perseverenţă.

Schimbarea locuinţei trebuie să plece de la un real sentiment de iubire pentru casa pe care o alegi. În felul acesta, vei găsi resursele pentru a definitiva un astfel de proiect, luând în calcul dorinţele, nevoile, planurile şi aspiraţiile personale. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.