Cunoaşterea înseamnă înţelegerea şi conştientizarea faptelor, informaţiilor a abilităţilor dobândite prin învăţare şi experienţe de viaţă. Cunoaşterea este un concept foarte larg şi nu are sfârşit. Dobândirea cunoştinţelor implică procese cognitive, comunicare, percepţie şi logică. Este, de asemenea, capacitatea umană de a recunoaşte şi accepta adevărul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În lumea de azi fără educaţie şi puterea cunoaşterii, nu este posibil să reuşim sau chiar să ţinem pasul cu viaţa. Nu este suficient doar să ai cunoştinţe despre un anumit subiect; de asemenea, este important să ai cunoştinţe despre cum să-l foloseşti eficient pentru a reuşi. Ar trebui să aveţi cunoştinţe despre diferite aspecte ale unui subiect.

 Cunoaşterea poate dura o viaţă întreagă şi are un impact asupra creşterii noastre, ceea ce influenţează totul în viaţa noastră, de la relaţii la muncă. Putem dobândi cunoştinţe despre tot ceea ce ni se pare interesant, cum ar fi orice formă de dans, artă, arhitectură, istorie sau aproape orice pentru dezvoltarea noastră personală. Ne face suficient de înţelepţi pentru a lua decizii în mod independent în viaţă. Dar este important să adoptaţi o mentalitate pozitivă pentru a avea puterea de a învăţa constant.

Succes prin perseverenţă

Succesul nu vine peste noapte – şi nici nu vine cu o viteză care poate fi măsurată în zile sau luni. Cel mai adesea, obiectivele majore ale cuiva sunt atinse printr-un proces extrem de dificil şi solicitant de învăţare, planificare, corectare a acţiunilor şi noi încercări. Am învăţat că ne adaptăm vremurilor, să perseverăm şi să învăţăm constant, dezvoltându-ne toate skillurile. La o firmă de , web design Bucureşti fiecare proiect este diferit, fiecare site necesită înţelegerea necesităţilor clientului, dar şi adaptarea noastră la dorinţele constante de schimbare. Mulţi oameni nu înţeleg cum se obţine succesul şi îşi consumă energia căutând o formulă uşoară pas cu pas, mai degrabă decât să-şi găsească propria cale şi să se concentreze asupra ei. Fie din cauza nerăbdării sau a dorinţei, succes este adesea greşit înţeles.

Atitudinea care conduce la decizii corecte, acţiuni corecte şi succes înseamnă înţelegere şi apreciere de sine. Dorinta de a accepta că lucrurile nu vor merge întotdeauna bine; capacitatea de a se aştepta la eşec temporar şi de a-l folosi ca motivaţie pentru a continua înainte; şi, cel mai important, perseverenţa. Perseverenţa înseamnă menţinerea constantă la scopul şi obiectivele specifice ale cuiva, indiferent de obstacole. Perseverenţa înseamnă încredere în drumul spre succes şi determinarea de a continua pe el, în ciuda denivelărilor şi ocolirilor repetate. Perseverenţa este, de asemenea, o marfă rară în zilele noastre, când atât de mulţi au o atitudine „vreau ceea ce vreau când vreau” şi sunt obişnuiţi să vadă rezultate rapide garantate. Adevărul este că nu suntem computere, iar suma totală a interacţiunilor vii nu poate fi stabilită după o formulă de înţeles. 

Cunoaşterea rezolvă orice problemă 

Fii deschis la minte! învăţăm mereu ceva nou bazându-ne pe cunoştinţele pe care le avem. Trebuie să fim întotdeauna deschişi să acceptăm cunoştinţe sau informaţii de oriunde primim. Poate fi de la cărţi, prieteni, cursuri online, colegii de birou... Mai ales că, prin comunicare, obţinem idei noi, fapte şi ne dezvoltăm cunoştinţele. Urmăriţi videoclipuri despre temele care vă interesează care vă menţin implicat. Dacă nu place să citeşti, aceasta este o alternativă excelentă pentru a-ţi obţine doza zilnică de cunoştinţe în timp ce te relaxezi pe canapea.

Învăţarea continuă ne ajută să ne mutăm puterea de gândire mai departe în viitor. Gândeşte-te la el ca la un pod care se leagă de un alt pod, dacă nu îl parcurgi pe primul, nu vei merge pe al doilea. Acelaşi lucru este şi cu învăţarea, trebuie să cunoşti lucruri despre A pentru a înţelege despre B. În viaţă, aceste lucruri fac lumea să se învârtă. Învăţarea continuă ne permite să comunicăm cu ceilalţi la un nivel eficient şi să învăţăm modul în care gândesc ei. Ne ajută la nivel profesional, ne dă puterea de a înţelege fiecare proces care are loc în lume.

Trăim într-o societate care preţuieşte perfecţionismul. În copilărie, ni se spus destul de des că doar prin practică putem face totul perfect. Am învăţat că a face greşeli nu este bine, că trebuie să colorăm întotdeauna în interiorul liniilor. Am învăţat că pentru a reuşi trebuie să luptăm pentru perfecţiune. Perfecţionismul este unul dintre cei mai mari factori de descurajare a învăţării din greşeli. Oamenii devin atât de concentraţi să nu eşueze, încât nu merg niciodată înainte. Ei se concentrează pe riscul pozitiv asociat cu eşecul, mai degrabă decât pe riscul negativ de a nu încerca ceva nou. 

Învăţarea continuă este cheia succesului suprem în viaţă. Orice înveţi perfecţionează un fel de abilitate pe care o ai, fie că asculţi pe cineva la locul de muncă, fie că citeşti o carte, urmăreşti un documentar. Nu contează ce fel de pas faci în învăţare, la sfârşit, toate cunoştinţele îţi vor extinde înţelegerea către acele domenii. În carieră, s-ar putea să fi auzit că ai abilităţi de bază şi abilităţi suplimentare care te vor ajuta să ajungi la cele mai înalte poziţii din job într-un ritm mai rapid. Aceste abilităţi suplimentare includ abilităţi de comunicare, abilităţi de rezolvare a problemelor şi abilităţi de luare a deciziilor. Acestea sunt abilităţile pe care trebuie să le dezvolţi singur, deoarece nu pot fi predate. Dar pot fi perfecţionate în timp, tot pe baza experienţelor trăite. Nimeni nu vrea să rămână în urmă, învăţarea continuă este singura modalitate dacă vrei să ţii pasul cu schimbările care au loc în lume, în societate sau tehnologie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.