În ziua de astăzi, cumpărătorii se confruntă cu o gamă variată de autoturisme cu diverse opţiuni, unele incluse în pachet, altele suplimentare. Modelele actuale de maşini sunt prevăzute cu diferite sisteme şi caracteristici care sporesc siguranţa la volan şi confortul şoferului şi a celorlalţi pasageri. Însă, multe persoane se întreabă cu care dintre aceste elemente de siguranţă şi confort ar trebui să fie dotată următoarea maşină achiziţionată şi care ar putea fi omise, pentru a nu adăuga costuri în plus la valoarea totală a maşinii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Iată care sunt dotările pe care ar trebui să le aibă o maşină nouă

Caracteristici de siguranţă

Printre caracteristicile de siguranţă obligatorii pentru o maşină nouă se numără frânarea automată în caz de urgenţă. Sistemul aplică singur frânele pentru a preveni o coliziune atunci când detectează un vehicul în calea sa sau pentru a reduce forţa unui impact care nu poate fi evitat. Există şi maşini cu sisteme care includ detectarea pietonilor. Alte sisteme de siguranţă importante sunt airbagurile, sistemele de asistenţă la conducere (ADAS), control al tracţiunii şi al stabilităţii.

Avertizarea privind unghiul mort este, de asemenea, o bună opţiune care le oferă şoferilor o notificare vizuală sau sonoră atunci când un vehicul se află lângă ei în unghiul mort.

Un alt sistem interesant şi de folos şoferilor este Adaptive Cruise Control, care reglează viteza autovehiculului, menţinând în acelaşi timp o distanţă sigură faţă de autoturismul următor. De asemenea, camera cu vedere panoramică, ştergătoarele de parbriz cu senzor de ploaie sau farurile de fază lungă automate sunt caracteristici pe care mulţi şoferi le apreciază. 

Cheia de proximitate

Cheia sau telecomanda de proximitate îţi permite să deblochezi şi să blochezi uşile şi să porneşti autovehiculul fără a avea o cheie fizică în mână. Deşi este o caracteristică ce ţine mai mult de confort şi nu de siguranţă, aceasta a devenit extrem de căutată în ultima perioadă la maşinile noi.

Apple CarPlay şi Android auto

Pentru mulţi cumpărători de automobile, conectivitatea smartphone-ului este la fel de importantă ca alte funcţii ce ţin de confort. Apple CarPlay şi Android Auto îţi permit să foloseşti telefonul ca sistem de infotainment, aducând interfaţa pe care o cunoşti pe ecranul central al maşinii tale. Timp de câţiva ani, aceste sisteme au necesitat un cablu pentru a-ţi conecta dispozitivul la vehicul. În prezent, mulţi producători auto oferă conectivitate wireless, care elimină cablul din ecuaţie.

Aceste caracteristici sunt printre cele mai utile şi populare, însă modul în care îţi echipezi maşina depinde de nevoile şi de dorinţele tale. Cu cât vei investi mai mult în opţiuni de confort şi tehnologie, cu atât îţi vei dori să îţi protejezi maşina şi să fii pregătit în cazul unor eventuale incidente neplăcute. Pe lângă asigurarea RCA obligatorie, cu siguranţă un CASCO online de la Asirom.ro îţi este de mare folos, deoarece îţi oferă asigurare pentru riscurile de bază provocate de zgârieturi, căderi de corpuri, ciocniri, loviri sau răsturnări.

În concluzie, atunci când vrei să achiziţionezi o maşină nouă, alege caracteristicile şi dotările cele mai importante, în funcţie de nevoile individuale şi bugetul disponibil. După ce ai prioritizat ce este mai important pentru tine şi ai ales maşina potrivită şi dotările care satisfac toate nevoile şi dorinţele, nu uita să închei o asigurare adecvată. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.