Dacă vă uitaţi la aspiratoare şi alte aparate de îngrijire a pardoselilor, este posibil să vă daţi peste jargon în descrierile şi specificaţiile produselor. Funcţii precum cicloni, tehnologia edge to edge şi filtrele antialergene pot părea complicate la început, dar înţelegerea lor este cheia pentru a obţine ceea ce aveţi nevoie de la un aspirator.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

CAPACITATE

Capacitatea aspiratorului este cantitatea de murdărie pe care o va ţine înainte de a fi necesară golirea. Cu cât este mai mare, cu atât veţi avea nevoie de mai puţine călătorii la coşul de gunoi.

Capacitatea va fi probabil undeva între 1 şi 6 litri, deşi unele modele cu cilindri pot rezista până la 9. Este important să ne amintim că o capacitate mare va face maşina mai grea şi mai dificilă de manevrat. Şi aspiratoarele cu saci pot pierde şi aspiraţie, pe măsură ce se apropie de capacitate maximă.

TEHNOLOGIA ASPIRAŢIEI

În trecut, aspiratoarele pur şi simplu aspirau murdăria într-o pungă. Aerul trecea prin spatele sacului, care acţiona ca un filtru suplimentar şi lăsa murdăria înăuntru. Principalul dezavantaj al acestui fapt era că în aerul cald care iese din aspirator ar putea fi în continuare praf, făcând tot procesul de curăţare mai puţin eficient.

Tehnologia ciclon a schimbat toate acestea. Aerul nu trece în linie dreaptă prin maşină, ci printr-o mişcare de rotire, care încurajează praful să se separe şi să se adune în partea inferioară a coşului. Această tehnologie este disponibilă doar la modelele de aspirator fara sac şi multe dintre ele folosesc cicloni multipli de dimensiuni mai mici, pentru a face procesul şi mai eficient.

TIPURI DE FILTRE

Chiar şi aspiratoarele super-eficiente cu cicloni se bazează în continuare pe filtre. Filtrarea la motor, pre-motor sau post-motor curăţă aerul înainte de a intra în coş.

STANDARD

Aceste filtre oferă cele mai scăzute niveluri de eficienţă şi se găsesc la aspiratoare mai ieftine. Filtrele standard nu sunt potrivite pentru persoanele care suferă de alergii şi pot face aspirarea mai puţin eficientă, deoarece particulele mici pot trece prin ele şi pot reveni în camera dvs.

CLASA S / HEPA

Concepute având în vedere persoanele care suferă de alergii, modelele S-Class şi HEPA oferă cel mai bun nivel de filtrare. Standardele stabilite independent asigură eliminarea celor mai mici

particule microscopice, împreună cu până la 99,97% din alergeni.

LAVABIL

În loc să fie nevoie să fie înlocuit la fiecare 6 până la 12 luni, un filtru lavabil poate fi curăţat cu săpun în mod regulat, pentru a-l menţine în funcţiune.

CĂRBUNE

Cărbunele are proprietăţi de eliminare a mirosurilor, astfel încât un strat din interiorul unui filtru alungă mirosul cauzat de animalele de companie din casă.

LIFETIME

Pentru o întreţinere completă fără probleme, căutaţi un filtru pe viaţă. Doar modelele mai scumpe de aspirator vor oferi această caracteristică, care este concepută pentru a rezista, fără a reduce eficacitatea. De obicei rezistă 7 până la 10 ani.

FĂRĂ FILTRU

Dyson se îndreaptă chiar spre o curăţare completă fără filtru. Acest lucru funcţionează prin utilizarea vibraţiilor pentru a separa praful de aer, deşi doar modelele de vârf oferă acest lucru, în prezent.

PROIECTARE UŞOARĂ

Cu cât aspiratorul este mai uşor, cu atât va fi mai puţin obositor să-l folosiţi. Majoritatea modelelor verticale şi cu cilindri cântăresc între 5 şi 8 kg, dar modelele super uşoare pot ajunge până la 2 kg.

Deoarece modelele fără fir subliniază uşurinţa în utilizare, acestea tind să se afle la capătul inferior al cântarului. Unele aspiratoare verticale pot fi, de asemenea, transformate într-un design portabil, atunci când trebuie să ajungeţi la locuri mai dificile de aspirat.

LUNGIMEA CABLULUI

Dacă vă uitaţi la aspiratoare cu cablu, merită să luaţi în considerare lungimea cablului de alimentare de la reţea. Lungimea medie este de 7 până la 8 metri, dar unele au chiar şi până la 10 sau 12 metri. Un cablu mai lung înseamnă o acoperire mai mare şi mai puţin timp petrecut schimbând prizele.

DURATA DE FUNCŢIONARE

Poate exista o diferenţă uriaşă între duratele de funcţionare ale aspiratoarelor alimentate cu baterii. Este o funcţie importantă pentru unele modele, de exemplu într-un aspirator robot de la eMag. Majoritatea modelelor aspirator robot rezistă aproximativ 15 până la 30 de minute, dar unele pot rula timp de o oră înainte de a fi nevoie să fie reîncărcate.

CURĂŢAREA EDGE TO EDGE

Aspiraţi în colţurile camerelor cu curăţarea de la margine la margine. Designul capătului de pe aceste aspiratoare extinde aspiraţia până la plinte, deci nu trebuie să depindeţi de accesorii.

TEHNOLOGIA SENZORULUI

Câteva aspiratoare verticale şi cilindrice au senzori care pot detecta zonele cu praf şi vă vor anunţa folosind o lumină de alertă. Un aspirator robot depinde, de obicei, de senzori pentru curăţare, evitarea pereţilor şi detectarea pericolelor, cum ar fi scările.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.