Vrei ca baia ta să pară mai mare, te simţi înghesuit în ea şi vrei câteva trucuri pentru a îmbunătăţi designul şi a face să dispară acest sentiment? Dacă te simţi identificat cu ceea ce tocmai ţi-am povestit, o soluţie simplă şi accesibilă este plasarea de oglinzi baie. Fie că este vorba de baia principală, de baia de oaspeţi sau de o baie mică, acestea pot da o senzaţie de spaţialitate prin simpla agăţare strategică a oglinzilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Avantajele plasării oglinzilor în baie:

Cum pot oglinzile să adauge o senzaţie de spaţiu sporit? Care sunt secretele pentru a profita la maximum de oglinzile pe care le ai în baie? Pentru a te ajuta să răspunzi la aceste întrebări, iată câteva dintre beneficiile majore ale plasării inteligente a oglinzilor în baie.

Mai multă lumină

Aşează o oglindă în apropierea unei surse de lumină, astfel încât să poată reflecta lumina înapoi în spaţiul băii. Acest lucru amplifică luminozitatea generală a băii tale, făcând-o să se simtă mai deschisă şi mai spaţioasă.

Şi colţurile contează

Dă un nou sens colţurilor prin agăţarea unei oglinzi care poate reflecta mai multă lumină şi poate transforma acel colţ într-un spaţiu mai atractiv. Acel mic colţ care ascunde toaleta sau acel perete mic de lângă duş ar putea aduce semnificativ mai multă lumină în încăpere.

Joacă-te cu factorul wow!

Folosirea unei oglinzi baie mari pe perete sau deasupra lavoarului poate avea un efect extraordinar, deoarece umple spaţiul şi poate crea o iluzie optică cu reflexiile sale.

Armonie vizuală

Creează o armonie vizuală prin simpla amplasare a oglinzilor în baie. Acestea te pot ajuta să schimbi aspectul încăperii. Indiferent de mărimea sau stilul băii tale, oglinzile pot lumina şi îmbunătăţi încăperea, mai ales dacă sunt adăugate strategic. Şi pentru că există atât de multe tipuri şi dimensiuni de oglinzi baie pe piaţă, posibilităţile de personalizare a băii tale sunt infinite - alege-le pe cele care se potrivesc cel mai bine gustului tău.

Cum să profiţi la maximum de oglinzi atunci când îţi amenajezi baia

Dacă te gândeşti să îţi modernizezi baia cu oglinzi, strategia face diferenţa. Având în vedere acest lucru, iată câteva idei care te pot ajuta să te decizi asupra unui tip sau model de oglindă sau altul. Alege-o pe cea care întruneşte una dintre condiţiile pe care le-am menţionat şi aplic-o la condiţiile tale particulare.

Pe măsuţa de toaletă

Folosirea unei oglinzi baie de mici dimensiuni deasupra măsuţei de toaletă îţi uşurează rutina zilnică de îngrijire, dar nu maximizează impactul vizual. Pentru o senzaţie de spaţiu mai mare, optează pentru o oglindă care acoperă întreaga lungime a lavoarului şi care imită spaţiul şi stilul tău. O oglindă mai mare reflectă mai mult din încăpere, luminând-o şi lărgindu-i aspectul.

Pune câteva oglinzi pe toată lungimea peretelui din baie

Dacă ai un perete mare pe care poţi agăţa o oglindă pe toată lungimea, măreşti capacitatea de reflectare a încăperii, ca să nu mai vorbim că poţi avea acces deplin la aspectul tău. O oglindă pe toată lungimea unui perete îţi permite să îţi vezi întregul corp înainte de a ieşi din casă, aranjându-te după cum crezi de cuviinţă.

Atârnă oglinzi lângă sursele de lumină

Prin plasarea oglinzilor în baie lângă un bec sau un lampadar, reflectarea luminii pe oglinda însăşi amplifică fasciculul de lumină, luminând considerabil încăperea.

Amplasează o oglindă în faţa unei ferestre

În timpul zilei, lumina naturală intră prin fereastră, aşa că agăţarea unei oglinzi în faţa unei ferestre va reflecta atât priveliştea, cât şi lumina. Dacă ai doar o fereastră mică, o opţiune este să agăţi oglinzi de fiecare parte a ferestrei pentru a crea iluzia că este într-adevăr o fereastră mai mare.

Sunt atât de multe beneficii şi posibilităţi pe care le obţii prin amplasarea oglinzilor în baie încât este doar o chestiune de a alege modelul şi forma care se potriveşte cel mai bine încăperii tale pentru a obţine un dublu beneficiu, pe de o parte pentru a obţine mai multă lumină, iar pe de altă parte pentru a fi în ultimele tendinţe în materie de design. Studiază opţiunile decorative pe care ţi le oferă piaţa şi alege-o pe a ta!

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.