Poliţia Română anunţă că fostul primar din Baia Mare Cătălin Cherecheş va fi adus în ţară pentru executarea pedepsei cu închisoarea, la o dată care va fi stabilită de comun acord cu partenerii germani. Anunţul vine după ce Tribunalul Regional din Munchen a decis, miercuri, că fostul primar din Baia Mare, Cătălin Cherecheş, va fi extrădat în România pentru executarea pedepsei de cinci ani de închisoare pentru luare de mită. Europa Liberă relatează că judecătorii din Munchen nu au luat în considerare condiţiile de detenţie care îl aşteaptă pe fostul primar în România, unul dintre argumentele invocate de avocaţii săi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În urma cooperării poliţieneşti internaţionale dintre Poliţia Română şi structurile de poliţie din Germania, precum şi a deciziei justiţiei germane, o escortă a Poliţiei Române îl va aduce în ţară pe bărbatul din Baia Mare, în vederea executării mandatului, la o dată ce va fi stabilită de comun acord, cu partenerii germani”, a transmis, miercuri, Poliţia Română.

În 28 noiembrie 2023, în urma cooperării poliţieneşti internaţionale şi a schimbului de date şi informaţii dintre Poliţia Română şi autorităţile din Germania, Ungaria, Austria şi Italia, bărbatul de 45 de ani, din Baia Mare, urmărit internaţional, a fost localizat, depistat şi reţinut, de către poliţiştii bavarezi şi BKA, în Augsburg.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

El a fost depistat de partenerii externi, pe baza informaţiilor oferite de Poliţia Română.

Judecătorii Tribunalului Regional din Munchen au decis, miercuri, că fostul primar din Baia Mare, Cătălin Cherecheş, va fi extrădat în România pentru executarea pedepsei. Fostul primar Cătălin Cherecheş va rămâne în arest, în Germania, până la transferul său în România, relatează Europa Liberă.

Instanţa regională superioară a dat curs unei solicitări a Parchetului General din München, care ceruse extrădarea pe baza unui un mandat european de arestare emis de Curtea de Apel din Cluj pe 24 noiembrie 2023, data la care Cherecheş a fost condamnat defintiv.

Judecătorii din Munchen nu au luat în considerare condiţiile de detenţie care îl aşteaptă pe Cătălin Cherecheş în România, acesta fiind unul dintre motivele invocate de avocaţii săi pentru evitarea extrădării.

Fostul primar al municipiului Baia Mare Cătălin Cherecheş, condamnat definitiv la 5 ani de închisoare şi dat în urmărire internaţională după ce a fugit din ţară, a fost depistat de poliţişti în Augsburg, Germania. Cherecheş a ieşit din ţară pe la Punctul de Trecere a Frontierei Petea, înainte de pronunţarea sentinţei, sub identitatea unei rude

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.