Cei cinci candidaţi la conducerea Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) sunt programaţi să susţină astăzi interviurile. Printre aceştia se află şi actualul şef al DNA, Călin Nistor. Ministrul Justiţiei Cătălin Predoiu afirmă, joi dimineaţă, după interviurile pentru postul de procuror general, că toţi candidaţii au demonstrat profesionalism şi valoare şi că urmează deliberarea cu privire la tipul de lider necesar, în funcţie de ceea ce s-a întâmplat, bine sau rău, în ultimii 10-15 ani în Ministerul Public şi ceea ce e de făcut în următorii trei ani. El se declară convins că lucrurile vor evolua în aceeaşi parametri buni şi în cadrul interviurilor pentru celelalte funcţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Predoiu, după interviurile pentru postul de procuror general: Candidaţii au demonstrat profesionalism. Urmează deliberarea cu privire la tipul de lider necesar, în funcţie de ceea ce s-a întâmplat în ultimii 10-15 ani în Ministerul Public şi de ce e de fă

La şefia DNA aspiră cinci candidaţi, printre care şi actualul şef Călin Nistor, dar şi Mariana Alexandru, Crin-Nicu Bologa, Camelia Elena Grecu şi Ionuţ Botnaru.

Ei susţin interviurile joi.

Vineri sunt programate interviurile pentru şefia DIICOT, vizată de cinci candidaţi. Şi aici candidează Daniel Horodniceanu, dar şi actuala şefă Giorgiana Hosu.

Pentru funcţia de procuror şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism au fost admişi pentru interviu Teodor Niţă, Ioana Bogdana Albani, Elena-Giorgiana Hosu, Viorel Badea, Daniel Horodniceanu.

Interviurile au început marţi, cu candidaţii pentru desemnarea şefului Parchetului ICCJ, şi au continuat şi miercuri.

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a declarat, marţi, că procedura este menită să pună capăt provizoratului în Ministerul Public. El a precizat că procedura este transparentă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.