O educatoare de la o creşă din municipiul Piteşti a fost condamnată la trei ani de închisoare cu suspendare, pedeapsă la care se adaugă interdicţia de a lucra cu persoane minore, fiind găsită vinovată pentru purtare abuzivă faţă de copiii pe care îi avea în grijă. Ea a strâns de gât o fetiţă şi a lovit un băieţel, în urma loviturii, copilului curgându-i sânge din nas. Sentinţa, pronunţată de Judecătoria Piteşti, nu este definitivă. Liderul Federaţiei Sindicatelor din Educaţie Spiru Haret, Marius Nistor a declarat, pentru News.ro: „Nu ştiu cazul, dar astfel de cazuri trebuie tratate cu cea mai mare severitate şi sancţionate ca atare. Interdicţia este cea mai importantă. Avem nevoie de o selecţie riguroasă a celor care au vocaţie să predea în sistemul de învăţământ. Câteodată poţi să fii un foarte bun absolvent al învăţământului universitar dar să nu aI calităţile necesare pentru a preda, să nu ai calităţile necesare de a te face înţeles de copii”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Femeia, care ocupa funcţia de educator-puericultor la o creşă din cartierul Trivale din Piteşti, a fost trimisă în judecată  în 29 iunie 2022 pentru purtare abuzivă, iar după un an de proces a fost găsită vinovată. Judecătorii din cadrul Judecătoriei Piteşti au condamnat-o pe femeie la un an şi 9 luni de închisoare pentru o faptă de purtare abuzivă, comisă în data de 11 aprilie 2022 şi la 2 ani şi cinci luni închisoare pentru purtare abuzivă în formă continuată, fapte comise 20 aprilie şi 4 mai 2022. 
„Contopeşte cele două pedepse, de 1 an şi 9 luni închisoare şi 2 ani şi 5 luni de închisoare şi aplică pedeapsa cea mai grea de de 2 ani şi 5 luni de închisoare, la care se adaugă sporul obligatoriu de 7 luni închisoare (o treime din 1 an şi 9 luni închisoare), în final inculpata I.P urmând să fie condamnată la pedeapsa rezultantă de 3 ani de închisoare”, a stabilit Judecătoria Piteşti care a dispus suspendarea executării pedepsei. 
În plus, instanţa de judecată a aplicat inculpatei pedeapsa complementară a interzicerii exercitării mai multor drepturi, între care  dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat precum şi dreptul de a exercita profesia de educator puericultor şi de a desfăşura o activitate care implică contactul direct şi sistematic cu persoane minore cu vârste mai fragede de 15 ani, interdicţii valabile pe o perioadă de 4 ani, de la rămânerea definitivă a hotărârii. 
Femeia a fost de asemenea obligată să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei Piteşti sau Agenţiei Pentru Protecţia Mediului Argeş, pe o perioadă de 100 de zile. 
Sentinţa poate fi atacată cu apel, în termen de 10 zile de la comunicare.
Concret, educatoarea a fost trimisă în judecată pentru că a abuzat fizic şi verbal mai mulţi copii.
„În calitate de educator puericultor în cadrul Creşei nr. 6 Trivale, aflându-se în exercitarea atribuţiilor de serviciu, în ziua de 20.04.2022, a trântit-o cu fundul de o oliţă din plastic, de aşa natură încât a fost spartă oliţa din plastic, pe persoana în vârstă de 3 ani şi 4 luni, provocându-i acesteia o vânătaie în proximitatea zonei intime, iar la data de 04.05.2022 a strâns-o cu mâna de zona gâtului pe minoră, provocându-i suferinţe fizice”, se arată în rechizitoriul citat de jurnaliştii de la argesexpres.ro.
Procurorii au mai notat că „în calitate de educator puericultor în cadrul Creşei nr. 6 Trivale, aflându-se în exercitarea atribuţiilor de serviciu, la data de 11.04.2022, a lovit cu palma în zona feţei pe persoana vătămată în vârstă de 3 ani şi 3 luni, aceasta căzând cu faţa la nivelul solului, fiindu-i provocate leziuni traumatice ce au produs o sângerare la nivelul nasului”.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.