Un angajat al MInisterului Justiţiei, care lucrează în Departamentul de buget finanţe, a fost confirmat cu coronavirus. Persoana respectivă nu a mai fost la birou din data de 3 aprilie. Ministerul Justiţiei rămâne operaţional complet, angajaţii lucrând online şi telefonic. Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a cerut evacuarea instituţiei, prima zi de lucru în sediu urmând a fi în 14 aprilie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE: Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a cerut evacuarea instituţiei, prima zi de lucru în sediu urmând a fi în 14 aprilie. 

”Acum câteva minute am fost informat în legătură cu confirmarea unui caz de Covid - 19 în departamentul de buget-finanţe. Persoana confirmată nu a mai fost prezentă în sediul ministerului din data de 3.04.2020. Am dispus deja măsurile prevăzute legal într-o astfel de situaţie. Veţi primi online şi o instrucţiune formală privind activitatea în perioada imediat următoare şi procedurile aplicabile conform legii. Până atunci, vă comunic faptul că astăzi până la ora 12, întreg personalul va evacua sediul ministerului. Prima zi de lucru în sediu va fi marţi 14.04.2020. Până atunci vom lucra online, fiecare dintre dvs. să îşi asigure capacitatea de a lucra online şi telefonic, pentru a asigura continuitatea activităţii Ministerului chiar şi în condiţiile date”, le-a transmis angajaţilor Cătălin Predoiu. 

”În următoarele trei zile vor avea loc trei decontaminări succesive în sediul Ministerului. Precedenta decontaminare a fost în data de 4.04.2020. Vă rog să vă păstraţi calmul şi să aplicaţi instrucţiunile. Calm, curaj şi încredere! O să trecem cu bine şi prin această situaţie. Dar pentru aceasta trebuie să aplicăm regulile. Să aveţi grijă de voi, limitaţi-vă contactele, respectaţi izolarea şi să nu uitaţi să rămâneţi conectaţi online, continuăm să funcţionăm online”, a mai spus ministrul Justiţiei. 

ŞTIRE INIŢIALĂ: ”Ministerul Justiţiei comunică faptul că astăzi 9 aprilie unul din angajaţii săi a fost confirmat cu COVID - 19. Persoana în cauză lucrează la departamentul de buget finanţe şi nu a mai fost prezentă în sediul ministerului din data de 3 aprilie”, a transmis, joi, MInisterul Justiţiei. 

Sursa citată precizează că au fost anunţate autorităţile sanitare. Ancheta epidemiologică este în desfăşurare şi s-a dispus izolarea persoanelor aflate în contact cu persoana confirmată.

”Sediul Ministerului Justiţiei va fi complet decontaminat prin nebulizare în cursul zilei de astăzi. Precedenta decontaminare completă prin nebulizare a avut loc în data de 4 aprilie. Ministerul Justiţiei rămâne operaţional complet, inclusiv prin aplicarea procedurilor de lucru la distanţă, online, videoconferinţe şi telemuncă, aplicate în baza instrucţiunilor emise de către Ministrul Justiţiei încă de la declararea stării de urgenţă. Ministerul Justiţiei va continua să menţină o comunicare publică transparentă în legătură cu toate aspectele care ţin de agenda şi funcţionarea instituţiei”, a mai transmis Ministerul Justiţiei. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.