Ministrul Justiţiei Tudorel Toader consideră că procurorul general al României, Augustin Lazăr, şi-a depăşit atribuţiile când a convocat la consultări procurorii şefi ai parchetelor de pe lângă Curţile din Apel din ţară care să se pronunţe pe modificările aduse legilor justiţiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Era în competenţa procurorului general să convoace peste două mii  de procurori care să se pronunţe pe legile justţiei? Nu era. Faptul că procurorul general a întrunit Adunarea generală a procurorilor din teritoriu, după părerea mea, acest fapt iese din cadrul atribuţiunilor legale. Au supus la vot, au spus că nu sunt de acord ca un procuror, după 20 de ani, să schimbe roba şi să facă muncă de judecător.(…) Procurorul lucrează numai în penal, desigur, cu câteva excepţii, pe când judecătorul are o specializare strictă”, a arătat Toader.

Toader a mai precizat că nu i se pare normal ca un procuror general să se afle în noaptea alegerilor în casa unui om politic şi nici ca un fost procuror general să fie urmărit penal pentru că a folosit girofarul în deplasările sale.

“Dacă dosarul respectiv a stat în nelucrare, probabil Inspecţia Judiciară a putut să constate de ce a stat dosarul fără o finalitate. Eu zic să aşteptăm să vedem ce spune Inspecţia şi să tragem o concluzie”, a declarat, luni, ministrul Tudorel Toader la Antena3.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.