Ministrul Justiţiei Tudorel Toader a declarat luni, după ce a participat la şedinţa conducerii PSD, referindu-se la modificarea Codurilor penale prin OUG, că o soluţie declarată constituţională o transpui în lege, justificând astfel ordonanţa de urgenţă. El a ţinut să precizeze că în niciuna dintre cele două şedinţe la care a participat nu s-a discutat despre amnistie şi graţiere.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 Întrebat ce se va întămpla cu articolele care nu au fost supuse controlului de constituţionalitate, dacă acestea se vor regăsi în OUG, Toader a evitat să răspundă. 

„Este o regulă generală pe care băuiam că o ştiţi şi anume un act normativ se bucură de o prezumţie relativă de constituţionalitate. Dacă nu e atacat la Curte, se numeşte că nimeni nu consideră că actul normativ lezează standardul, valoarea constituţională” a spus Toader.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

Întrebat dacă există un termen pentru adoptarea acestei OUG, ministrul Justiţiei a răspuns că „toate lucrurile au un termen şi dacă nu-i fix e rezonabil”, el specificând că termenul în cazul acestor OUG este în funcţie de conţinutul analizei”.

Conducerea PSD a decis luni în unanimitate modificarea codurilor penale prin ordonanţă de urgenţă, Ministerul Justiţiei urmând să facă o analiză în acest sens.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.