Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat miercuri în cadrul unei dezbateri din comisia pentru libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne (LIBE) a Parlamentului European că legea graţierii nu este o soluţie miracol şi că pentru rezolvarea situaţiei din penitenciare este nevoie de măsuri complementare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Avem 27.234 de deţinuţi în penitenciare. Avem perspectiva deloc plăcută a unei decizii pilot de la CEDO de a fi condamnaţi pentru încălcarea condiţiilor de detenţie. Există în Parlament un proiect de lege pentru graţiere. Ieri (marţi – n.red.) am cerut amânarea pentru ca Guvernul să vină din urmă cu măsuri complementare pentru că graţierea nu este soluţia miracol care să rezolve în prezent şi pe viitor problema supraaglomerării din închisori”, a declarat Tudorel Toader în cadrul dezbaterilor pe tema democraţiei şi justiţiei din România din comisia LIBE a Parlamentului European. 

Comisia juridică a Senatului a amânat, pentru trei săptămâni, discuţiile privind proiectul Legii graţierii, la solicitarea Ministerului Justiţiei, pe motiv că Executivul va veni cu un set de măsuri complementare pentru situaţia din penitenciare. Ministrul Tudorel Toader a afirmat că va discuta cu premierul Sorin Grindeanu inclusiv posibilitatea retragerii proiectului.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.