Magistraţii Tribunalului Prahova sunt aşteptaţi să decidă, joi, dacă admit contestaţiile înaintate de cei trei administratori ai complexului turistic Ferma Dacilor, distrus, în a doua zi de Crăciun, de un incendiu în care opt oameni au murit carbonizaţi. Administratorul de facto, Cornel Dinicu, a contestat prelungirea măsurii arestului preventiv, în timp ce ceilalţi doi administratori, Adelina Elena Ilie şi Adrian Ristin, sunt nemulţumiţi de decizia Judecătoriei Ploieşti de prelungire a mandatelor de arest la domiciliu emise pe numele lor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Joi, la Tribunalul Prahova va fi judecat procesul prin care cei trei administratori de facto sau statutar ai complexului Ferma Dacilor de la Tohani au contestat prelungirea cu încă 30 de zile a mandatelor de arestare în care sunt inculpaţi pentru distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru. Şedinţa de judecată este programată de la ora 9:00, iar decizia magistraţilor Tribunalului va fi definitivă. 
 
În 29 ianuarie, Judecătoria Ploieşti a prelungit pentru 30 de zile, cu începere din 2 februarie, mandatul de arestare preventivă emis luna trecută pe numele omului de afaceri Cornel Dinicu, dar şi mandatele de arest la domiciliu emise pe numele celorlalţi doi administratori ai complexului turistic de la Tohani Adelina Elena Ilie şi Adrian Ristin.
 
Cei trei sunt acuzaţi că au permis ca unitatea turistică Ferma Dacilor să funcţioneze fără mai multe autorizaţii, inclusiv fără cea de securitate la incendiu, fapt care a dus la producerea, în a doua zi de Crăciun a anului trecut, a unui incendiu devastator în care opt oameni, între care trei copii, au murit carbonizaţi. 
 
În faţa anchetatorilor, Cornel Dinicu, cel care a ridicat şi care administra de fapt Ferma Dacilor, dar al cărui nume nu apare în documentele firmei, a susţinut că este convins că focul a fost pus de o mână criminală.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.