Un complet din cadrul Tribunalului Bucureşti a admis falimentul rafinăriei Steaua Română din Câmpina, înfiinţată la sfârşitul secolului al XIX-lea şi a dispus radierea societăţii din Registrul Comerţului, în urma unui proces în care o bancă şi o firmă care furnizează servicii de apă şi canalizare sunt debitori. Decizia nu este definitivă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Aprobă raportul final al lichidatorului judiciar. In baza art.132 al.2 din Legea nr.85/2006 închide procedura insolvenţei împotriva debitorului. Radiază societatea debitoare din Registrul Comerţului Bucureşti. În temeiul art.135 din Legea nr.85/2006 sentinţa de închidere a procedurii va fi notificată DIRECŢIEI GENERALE A FINANŢELOR PUBLICE BUCURESTI şi OFICIULUI REGISTRULUI COMERŢULUI de pe lângă TRIBUNALUL BUCURESTI, pentru efectuarea menţiunii. Potrivit art.136 din Legea nr.85/2006 descarcă pe lichidatorul judiciar şi toate persoanele care l-au asistat de orice îndatoriri şi responsabilităţi. Cu recurs in 7 zile de la comunicare”, este sentinţa publicată pe portalul instanţelor de judecată.
Procesul, în care Banca Comercială Română şi SC Hidro Prahova SA, firmă a Consiliului Judeţean Prahova, sunt debitori, a început la 17 iulie 2013. 
Rafinăria Steaua Română a fost construită în perioada 1895-1897.
În anul 1895, după emiterea primei legi a minelor în România, s-a înfiinţat societatea anonimă STEAUA ROMANĂ, cu capital atât român, cât şi străin.În anul 1897,  Rafinăria a achiziţionat în întregime zona petrolieră din jurul oraşului Câmpina, extinzându-se pe o suprafaţă de 13,5 hectare şi fiind considerată cea mai modernă şi mai mare dintre rafinăriile din Europa.
Parţial distrusă în ambele Războaie Mondiale, Rafinăria a fost refăcută.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.