Fostul judecător constituţional Toni Greblă, în prezent secretar general al Guvernului, a afirmat luni, la intrarea la ÎCCJ unde se judecă procesul său, că nu este interesat de componenţa completului de judecată, el spunând că, în opinia sa etapa în care anumite influenţe se exercitau şi asupra organelor de urmărire penală şi asupra unor judecători a trecut sau a cam trecut”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Pe mine nici nu mă interesează cine judecă. Oricine din judecătorii Înaltei Curţi pot să judece, eu cred că etapa în care anumite influenţe se exercitau şi asupra organelor de urmărire penală şi asupra unor judecători a trecut sau a cam trecut, astfel încât nu am probleme cu compunerea instanţei de judecată” a afirmat Greblă luni, la sosirea sa la ÎCCJ.

Întrebat dacă în opinia sa este legală decizia Curţii Supreme de a nu schimba componenţa completelor de cinci magistraţi după modificarea legii, Toni Greblă a răspuns că decizia ICCJ a fost una „neinspirată” şi că în general astfel de decizii au fost sancţionate de Curtea Constituţională a României.

„Era o practică a Curţii Constituţionale în care asemenea decizii au fost declarate neconstituţionale, astfel încât am impresia că din considerente tehnice, Înalta Curte a decis ca până la 1 ianuarie să amâne aplicarea legii. Evident a fost o decizie neinspirată  a Înaltei  Curţi care în mod sigur va fi sancţionată ca atare de Curtea Constituţională” a adăugat acesta.

Tono Greblă a mai catalogat justiţia drept „o maşinărie care funcţionează greu” şi care „ia timp”.

Magistraţii instanţei supreme au dat în 11 mai decizie de achitare în dosarul în care fostul senator şi judecător al Curţii Constituţionale Toni Greblă este acuzat că a pretins şi primit de la omul de afaceri Ion Bîrcină bunuri şi servicii pentru a-l ajuta să obţină contracte în domeniile energie şi transport fier vechi, promiţându-i că intervine la funcţionari publici din companii de stat, ministere, autorităţi publice centrale şi locale. Decizia nu este definitivă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.