Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, afirmă că nu va pleca, marţi, de la minister până când nu va oferi răspunsurile legate de dosarul de candidatură al procurorului general, Augustin Lazăr. El a precizat că a vorbit tot timpul de acest dosar, şi nu de mapa profesională. "Şi atunci îţi pui întrebarea: de unde, mă rog, pornirea aceasta de a face deosebirea între dosar de candidatură şi mapa profesională, când ştim prea bine deosebirile şi n-a fost vorba de aşa ceva?", a spus el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Pur şi simplu, unii se bagă în vorbă. Nu mă refer la faptul că o anumită persoană explica ieri cum este cu mapa profesională. Păi eu am vorbit tot timpul de dosarul de candidatură, nu de mapa profesională, şi atunci îţi pui întrebarea: de unde, mă rog, pornirea aceasta de a face deosebirea între dosar de candidatură şi mapa profesională, când ştim prea bine deosebirile şi n-a fost vorba de aşa ceva?", a afirmat, marţi dimineaţă, Tudorel Toader, la sosirea la Ministerul Justiţiei.

Întrebat de jurnalişti dacă decizia de clasare despre care a vorbit există în dosarul de candidatură al lui Augustin Lazăr, Toader a spus: "Astăzi nu plec de la Minister până nu răspund la toate întrebările. Vă mulţumesc, astăzi ofer răspunsurile".

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, urmează să prezinte, marţi, procedura, graficul de numire şi conţinutul dosarului de candidatură ale "celui care ocupă postul de procuror general", anunţul în acest sens fiind făcut luni, după ce procurorul general a făcut public răspunsul CSM conform căruia în dosarul său nu există nicio rezoluţie de clasare vizându-l pe preşedintele Klaus Iohannis, aşa cum susţinuse ministrul în argumentaţia în vederea revocării sale din funcţie.

"Mâine voi prezenta procedura şi graficul de numire a celui care ocupă postul de procuror general. Maine voi face public şi conţinutul dosarului de candidatură", anunţa Toader într-o postare pe Facebook.

Argumentul său este că, pentru a observa eventualele neconcordanţe, "preferabil ar fi să cunoaştem şi conţinutul dosarului pe baza căruia a fost aprobat şi semnat decretul de învestitură".

"În mod normal, dosarele de la MJ, CSM si Cotroceni trebuie să aibă un conţinut identic!", ţine să precizeze ministrul Justiţiei.

Ulterior, postării i s-a adăugat şi un post scriptum prin care ministrul menţiona că nu renunţă la procedura de revocare din funcţie a lui Lazăr.

"Nu renunţ la procedura de revocare a actualului procuror general", scrie Toader.

De asemenea, el mai nota că "este de observat si abordarea diferita de la Palatul Cotroceni - cererea de revocare " nu este oportuna politic/ nu este oportuna" spre deosebire de cererea de revocare " este inadecvata" !!!".

Consiliul Superior al Magistraturii (CMS) a transmis procurorului general Augustin Lazăr, la solicitarea acestuia, că în dosarul său de numire în funcţie nu a fost găsită vreo rezoluţie de clasare vizându-l pe preşedintele Klaus Iohannis. Documentul a fost invocat de către Toader în propunerea de revocare din funcţie a lui Augustin Lazăr.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.