Parchetul de pe lângă Judecătoria Timişoara a dispus trimiterea în judecată a unui bărbat care a ajutat 35 de persoane să obţină pensii cu acte false. Prejudiciul este de peste 700.000 de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Parchetul de pe lângă Judecătoria Timişoara a dispus trimiterea în judecată a unei persoane care are calitatea de inculpat, sub aspectul săvârşirii a 33 de infracţiuni de complicitate la înşelăciune, două infracţiuni de complicitate la tentativă la înşelăciune şi 79 de infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată”, se arată într-un comunicat de presă, de joi, al Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara.
 
Potrivit sursei citate, în perioada 20 octombrie 2015 - 18 mai 2020, bărbatul a ajutat 35 de persoane să depună la Casa Judeţeană de Pensii Timis, cereri de pensionare în urma cărora au fost emise decizii de pensionare, fiind stabilite diferite sume de bani cu titlu de pensie.
 
”În prealabil a ajutat aceste persoane să îşi stabilească scriptic domiciliul pe raza judeţului Timiş în perioada în care au depus cererile de pensionare, pentru a putea fi depuse la Casa Judeţeană de Pensii Timiş, folosind în acest sens adeverinţe falsificate de inculpat prin care s-a atestat în mod nereal că respectivele persoane au avut vechime în muncă, respectiv s-a atestat în mod nereal că au fost angajaţi ai unor societăţi, inducând astfel în eroare Casa Judeţeană de Pensii Timiş, cu scopul de a obţine sume de bani cu titlu de pensii în mod injust”, se mai arată în comunicat 
 
În urma acestei fapte a fost creat un prejudiciu Casei Naţionale de Pensii Publice în valoare totală de 722.448 lei.
 
O parte din prejudiu a fost recuperat pe parcursul urmăririi penale prin restituirea sumelor de bani încasate cu titlu de pensie în mod ilegal de către beneficiarii acestora către Casa Judeţeană de Pensii Timiş.
 
Procurorii  fac cercetări, în continuare, pentru fapte de aceeaşi natură, existând indicii că mai multe persoane au procedat în aceeaşi manieră.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.