Bărbatul care a transportat 12 migranţi cu maşina, dar s-a răsturnat, în judeţul Timiş, în noiembrie 2021, a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş, pentru trafic de migranţi, ucidere din culpă, părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie şi conducere a unui vehicul fără permis de conducere. În urma accidentului doi migranţi au murit şi alţi zece au fost răniţi. Şoferul a fugit de la locul accidentului şi a fost căutat cu un elicopter, el predându-se ulterior poliţiştilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş l-au trimis în judecată pe şofer, la finalizarea rechizitoriului, potrivit unui comunicat de presă, de marţi, al instituţiei.
 
”Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş au dispus, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului I.A., sub aspectul savarşirii infracţiunilor de trafic de migranţi, ucidere din culpă, părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie şi conducere a unui vehicul fără permis de conducere. În fapt, procurorii au reţinut că în dată de 10 noiembrie 2021, în jurul orelor 16:30 – 17:00, în scopul obţinerii unei sume de bani, inculpatul ar fi preluat şi ar fi transportat cu un autovehicul, pe un drum de ţară situat între localităţile Iecea Mică - Biled, înspre municipiul Timişoara, 12 migranţi, doi înghesuiţi pe locul din dreapta al şoferului, şapte pe bancheta din spate şi trei în portbagaj, punându-le în pericol integritatea fizică şi viaţă, fără a deţine permis de conducere, împrejurare în care a produs un accident rutier grav, soldat cu decesul a doi dintre migranţi, după care a părăsit locul accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie”, transmite Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiş.    
 
Dosarul a fost trimis spre soluţionare Tribunalului Timiş.
 
Accidentul s-a petrecut în noiembrie 2021 pe drumul ce leagă comună Biled de Iecea Mică în judeţul Timiş, la mai puţin de 30 de kilometri de Timişoara.
 
Maşina în care se aflau şoferul şi cei 12 transfugi a părăsit şoseaua şi s-a răsturnat într-un şanţ. Doi dintre migranţi au murit pe loc, iar ceilalţi zece au fost grav răniţi. Mai multe ambulanţe, dar şi echipaje de poliţie au fost trimise imediat spre locul unde s-a produs tragedia. Cei 10 supravieţuitori au fost preluaţi de salvatori şi transportaţi la spitalele din Timişoara. 
 
Şoferul a fugit imediat după producerea accidentului. 
 
Poliţiştii au început imediat cercetările. Echipajelor de poliţie naţională le-au venit rapid în sprijin şi poliţiştii de frontieră care au ridicat şi un elicopter.
 
Ulterior, poliţiştii l-au identificat pe şoferul care a fugit de la locul accidentului, un român de 22 de ani, din judeţul Neamţ. Bărbatul a cumpărat maşina de la cineva din Timişoara, după ce fusese vândută de mai multe ori. El s-a predat la Poliţie, spunând că este rănit.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.