Şeful Serviciului Judeţean de Protecţie Internă Suceava şi şeful Compartimentului Regim Permise de Conducere şi Examinări Suceava au fost trimişi în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) pentru luare de mită, divulgarea secretului care periclitează securitatea naţională, fals în declaraţii, respectiv dare de mită.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit unui comunicat al DNA, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul pentru efectuarea urmăririi penale în cauze privind infracţiunile de corupţie săvârşite de militari, au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Florin Constantin Timu, la data faptelor colonel, şef al Serviciului Judeţean de Protecţie Internă Suceava (structură de informaţii din subordinea Ministerului Afacerilor Interne), pentru comiterea infracţiunilor de: luare de mită, în formă continuată, divulgarea secretului care periclitează securitatea naţională, în formă continuată, folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite, fals în declaraţii în formă continuată.
De asemenea, a mai fost trimis în judecată Radu Ionuţ Obreja, la data faptelor comisar şef de politie şi şef al Compartimentului Regim Permise de Conducere şi Examinări din cadrul S.P.C.R.P.C.I.V. Suceava, pentru comiterea unei infracţiuni de dare de mită, în formă continuată. 
“În scopul asigurării protecţiei juridice a activităţii infracţionale de corupţie desfăşurată la nivelul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (S.P.C.R.P.C.Î.V) Suceava, în perioada 2017 - 2020, inculpatul Timu Florin Constantin, în calitate de şef al Serviciul Judeţean de Protecţie Internă Suceava, ar fi pretins şi, ulterior, ar fi primit de la inculpatul Obreja Radu-Ionuţ, în mod direct sau prin intermediar, diverse sume de bani (în total 25.100 euro) pentru a nu-şi îndeplini îndatoririle de serviciu legate de informarea organelor de urmărire penală cu privire la cele menţionate mai sus”, se arată în comunicat. 
Sursa citată a precizat că Timu i-ar fi divulgat lui Obreja informaţii secrete de stat.  
“De asemenea, în aceeaşi perioadă, inculpatul Timu Florin Constantin i-ar fi divulgat fără drept lui Obreja Radu-Ionuţ, şef al Compartimentului Regim Permise de Conducere şi Examinări din cadrul S.P.C.R.P.C.Î.V. Suceava, informaţii secrete de stat, clasificate „strict secret”, dar şi informaţii nedestinate publicităţii pe care le deţinea în virtutea funcţiei, astfel încât Obreja Radu-Ionuţ sau complicii săi să poată evita o eventuală răspundere penală”, a mai precizat DNA.
Procurorii au menţionat că în perioada 2018 – 2020, Florin Constantin Timu ar fi consemnat în cuprinsul declaraţiilor de avere date necorespunzătoare adevărului referitoare la mai multe imobile. 
În cauză s-a dispus instituirea sechestrului asigurator asupra unui imobil ce aparţine inculpatului Timu Florin Constantin. 
Dosarul a fost trimis spre judecare la Curtea de Apel Suceava cu propunere de a se menţine măsura asigurătorie dispusă în cauză.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.