Subprefectul judeţului Giurgiu, Laurenţiu Ţintea, şi directorul Direcţiei Taxe şi Impozite Locale Giurgiu, Marlena Hroniade, vor fi cercetaţi în libertate, după ce Tribunalul Bucureşti a respins cererea procurorilor Parchetului Curţii de Apel Bucureşti de arestare preventivă a acestora, în dosarul privind direcţionarea ilegală a 2,27 milioane de lei în conturile Primăriei Giurgiu de pe platforma online pentru încasarea contravalorii amenzilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Laurenţiu Ţintea şi Marlena Hroniade au fost reţinuţi în urma percheziţiilor făcute miercuri în Bucureşti şi judeţele Cluj şi Giurgiu. Procurorii Parchetului Curţii de Apel Bucureşti au cerut arestarea lor preventivă pentru 30 de zile, însă solicitarea a fost respinsă de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Bucureşti, care nu a dispus o altă măsură preventivă pentru Ţintea şi Hroniade.

Decizia poate fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti, care va decide definitiv dacă subprefectul judeţului Giurgiu şi directorul Direcţiei Taxe şi Impozite Locale Giurgiu vor fi cercetaţi în libertate, vor fi arestaţi preventiv sau vor fi plasaţi în arest la domiciliu.

Anchetatorii verifică modul în care Laurenţiu Ţintea şi Marlena Hroniade au încheiat cu reprezentanţii unor societăţi comerciale un protocol având ca obiect încasarea online a contravalorii amenzilor, în condiţiile în care platforma utilizată nu era acreditată şi autorizată, prejudiciul în acest caz ridicându-se la 2,27 milioane de lei.

"Legea spune că plata se poate face prin ghişeul online sau la faţa locului. Când se face plata online, banii ajung la primăria unde are domiciliul contravenientul. În acest caz, platforma trimitea toţi banii la Primăria Giurgiu", au declarat surse judiciare, pentru News.ro.

În acest mod, plata a peste 10.000 de amenzi a ajuns în conturile Primăriei Giurgiu, au adăugat sursele citate, care au precizat că toate amenzile erau de la Poliţia Rutieră.

"În perioada iunie 2015 - iulie 2016, au fost încasaţi peste 2.270.000 de lei, reprezentând contravaloarea amenzilor de circulaţie achitate online, fiind vătămate drepturile şi interesele unităţilor administrativ-teritoriale locale corespunzătoare domiciliului contravenientului sau locului de încasare, conform prevederilor legale în vigoare”, a anunţat Poliţia Română.

Anchetatorii au făcut miercuri 14 în Bucureşti şi în judeţele Cluj şi Giurgiu, la sediile unor instituţii şi societăţi comerciale, la locuinţele persoanelor implicate în săvârşirea infracţiunii de "uzurparea funcţiei, cu consecinţe deosebit de grave” şi la sediul central al CNADNR, de unde au fost ridicate documente. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.