Societatea Timişoara salută confirmarea Laurei Codruţa Kovesi în funcţia de procuror şef european, acest lucru reprezentând "o reală victorie a forţelor democratice din România”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Societatea Timişoara salută confirmarea doamnei Laura Codruţa Kovesi în funcţia de procuror şef european. Directia Naţională Anticorupţie, condusă de doamna Kovesi, a fost laureata Premiului Speranţa al Societăţii Timişoara pe anul 2017”, se arată înt-un comunicat de presă transmis, vineri, de Societatea Timişoara.

Societatea Timişoara aminteşte că în timpul mandatului de procuror şef al DNA al Laurei Codruţa Kovesi au fost trimişi în judecată 14 miniştri şi 53 de membri ai Parlamentului României.

"Numirea doamnei Kovesi într-unul dintre cele mai înalte posturi ale justiţiei europene reprezintă o reală victorie a forţelor democratice din România. Nu trebuie să uităm că DNA a trimis în judecată, în doar 5 ani, 14 miniştri şi foşti miniştri şi 53 membri ai Parlamentului, din care până anul trecut au fost condamnaţi definitiv 27 de demnitari. Sperăm că aceeaşi soartă vor avea, nu peste multă vreme, şi cei care delapidează fondurile europene”, mai arată sursa citată.

Decizia privind numirea Laurei Codruţa Kovesi în funcţia de procuror-şef european a fost semnată, miercuri, de preşedintele Parlamentului European David Sassoli şi de către ministrul finlandez al Afacerilor Europene Tytti Tuppurainen.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.