Fostul lider de sindicat Liviu Luca, aflat în detenţie din vara anului 2016 şi condamnat definitiv în mai multe dosare pentru infracţiuni de instigare la delapidare şi spălare de bani, a primit o pedeapsă finală de 10 ani de închisoare după ce a solicitat în instanţă contopirea pedepselor din dosarele judicate la mai multe instanţe. Sentinţa de zece ani de închisoare după contopirea pedepselor este definitivă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Curtea de Apel Ploieşti a dispus definitiv ca fostul sindicalist Liviu Luca să execute 10 ani de închisoare după contopirea pedepselor din mai multe dosare în care acesta fusese condamnat pentru infracţiuni legate de patrimoniul companiei Petromservice.

Judecătorii Curţii de Apel Ploieşti au menţinut astfel decizia dată, în vara acestui an, de Tribunalul Prahova, care a judecat pe fond cererea de contopire a pedepselor, decizie pe care Liviu Luca a contestat-o.

Astfel, după ce a descontopit pedepsele date în mai multe dosare faţă de Luca, Tribunalul Prahova a dispus ca acesta să execute pedeapsa cea mai grea, de şase ani de închisoare, la care a adăugat un spor de patru ani de închisoare, dar şi interdicţia unor drepturi, precum cel de a fi ales în funcţii de autoritate publică sau în conducerea unui sindicat penrtu o perioadă de 3 ani.

Liviu Luca a fost condamnat definitiv, în luna aprilie a acestui an, la 10 ani de detenţie într-un dosar vizând delapidarea patrimoniului Asociaţiei Salariaţilor Petromservice. Prin sentinţa pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti, în acelaşi dosar, Sorin Ovidiu Vîntu a primit de asemenea o pedeapsă de 10 ani de închisoare pentru delapidarea patrimoniului Asociaţiei Salariaţilor din SNP Petrom SA, prejudiciul fiind estimat la peste 12 milioane de euro.

Conform rechizitoriului procurorilor DIICOT, Liviu Luca, Sorin Ovidiu Vîntu şi Octavian Ţurcan au constituit, în perioada 2005 - 2006, un grup infracţional prin care au urmărit delapidarea patrimoniului Asociaţiei Salariaţilor Petromservice. Planul infracţional al grupării s-a derulat în mai multe etape şi a vizat implicarea offshore-ului Elbahold Ltd, controlat iniţial de Vîntu şi ulterior de Luca, care a participat la majorarea de capital social al SC PSV Company SA, ce a dus la diminuarea de la 50 la 25 la sută a acţiunilor Asociaţiei Salariaţilor Petromservice.

Anterior acestei condamnări, Liviu Luca fusese condamnat, într-un alt dosar, la şase ani de detenţie, tot pentru infracţiuni vizând Petromservice.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.