Senatul a adoptat luni, decizional, proiectul de lege care modifică articolul 54 din Legea 304/2004 privind organizarea judiciară. Astfel, iniţiativa legislativă prevede ca doi judecători că formeze completurile de judecată a cauzelor de apel şi nu trei, cum este în momentul de faţă. Legea merge la promulgare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Propunerea legislativă are ca obiect de reglementare modificarea şi completarea art.54 din Legea nr.304/2004 privind organizarea judiciară, în sensul stabilirii regulii judecării apelurilor în complet de 2 judecători, şi nu în complet de 3 judecători, aşa cum se prevede, în prezent, în cuprinsul art. 54 alin. (2) din actul normativ de bază.

Potrivit iniţiativei legislative, legea ar urma să intre în vigoare la data de 1 ianuarie 2022. Iniţiativa de lege mai prevede că „recursurile se judecă în complet format din 3 judecători, cu excepţia cazurilor în care legea prevede altfel”.

Când intră în vigoare legea este abrogată ordonanţa de urgenţă nr. 215 din 30 decembrie 2020 privind adoptarea unor măsuri în materia alcătuirii completurilor de judecată în apel, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.