Un şef de serviciu din cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie Bacău şi un economist la aceeaşi unitate au fost reţinuţi de procurorii DNA pentru 24 de ore, ei fiind acuzaţi că au cerut 20.000 de lei de la un om de afaceri pentru a-l favoriza pe acesta în cadrul derulării unui contract.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Reprezentanţii DNA au anunţat vineri, că Dragoş-Constantin Alexa, şef al Serviciului Tehnic, Administrativ şi Aprovizionare din cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie Bacău şi Doru-Ion Pralea, economist în cadrul aceleiaşi unităţi medicale, au fost reţinuţi pentru 24 de ore, pentru luare de mită. 
În acelaşi dosar este cercetat un om de afaceri, pentru dare de mită. 
Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property
“În cursul lunii februarie 2024, în contextul derulării unui contract de execuţie privind efectuarea unor lucrări de întreţinere şi igienizare la subsolul şi blocul alimentar din cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie Bacău, inculpaţii Alexa Dragoş-Constantin şi Pralea Doru-Ion, în calităţile de mai sus, ar fi pretins de la omul de afaceri, cercetat în prezenta cauză, suma de 20.000 lei, din care cei doi ar fi primit câte 1.000 euro, ce reprezenta o primă tranşă din banii pretinşi iniţial”, afirmă procurorii.
Ei au precizat că sumele de bani ar fi fost pretinse şi primite de cei doi angajaţi ai spitalului “pentru a favoriza interesele omului de afaceri în scopul încheierii unui act adiţional la contractul menţionat, semnării procesului verbal de recepţie a lucrărilor cât şi pentru achitarea cu celeritate a facturilor aferente serviciilor prestate”.
Anchetatorii au menţionat că a fost instituit sechestru asigurator pentru confiscarea specială a întregii sume de bani care a făcut obiectul infracţiunii de corupţie. 
Angajaţii spitalului urmează să fie prezentaţi vineri, Tribunalului Bacău, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. 
De asemenea, anchetatorii au făcut şi patru percheziţii în Bacău, la sediul unei instituţii publice şi la domiciliile unor persoane fizice.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.