Românul de naţionalitate palestiniană cercetat de procurorii DIICOT pentru promovarea unor mesaje ale organizaţiilor teroriste şi suspectat că se afla într-o etapă avansată de radicalizare a fost arestat preventiv, vineri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele bărbatului.

El a fost reţinut joi de către procurorii DIICOT, care au făcut o percheziţie la locuinţa din Ilfov a acestuia, unde au fost găsite şi ridicate documente, materiale de propagandă, medii de stocare şi sisteme informatice.

Conform procurorilor DIICOT, bărbatul este suspectat de promovarea prin propagandă a unor mesaje radicale specifice unor organizaţii teroriste din Orientul Mijlociu şi instruirea cu privire la folosirea unor dispozitive explozive şi se afla într-o etapă avansată a procesului de (auto)radicalizare pe linia ideologiei unor organizaţii teroriste din Orientul Mijlociu.

”Persoana a promovat sistematic în mediul online idei, concepţii şi atitudini specifice unor entităţi teroriste. Concret, suspectul a manifestat interes pentru acţiunile derulate de organizaţii teroriste din Orientul Mijlociu, accesând în mod constant materiale cu caracter jihadist, care promovau inclusiv modalităţi de a ajunge în Siria şi de a comite atentate teroriste” afirmau procurorii DIICOT.

Serviciul Român de Informaţii (SRI) a precizat că bărbatul a intrat în atenţia Serviciului în anul 2015, în urma unei sesizări făcute de un cetăţean la 0800.800.100 - linia telefonică antitero (Telverde antiterorist).

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.