Ancheta de corupţie în cazul Unifarm este aproape de finalizare, confirmă, la Europa FM, procurorul-şef al DNA. Crin Bologa a precizat că săptămâna aceasta, odată cu finalizarea dosarului, vor fi trimişi în judecată mai mulţi inculpaţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Avem dosare cu demnitari în lucru, cu sute de mii de euro mită. Chiar săptămâna aceasta vom finaliza unele dintre dosarele referitoare la Unifarm. Vor fi trimişi în judecată câţiva inculpaţi, chiar în această săptămână. De asemenea, investigăm dosarele cu subvenţiile acordate de stat partidelor politice. Şi acolo suntem în linie dreaptă. Până la sfârşitul anului, cetăţenii vor avea surprize plăcute în ceea ce priveşte lupta anticorupţie”, a declarat Crin Bologa la Europa FM.

Procurorul-şef al DNA a fost întrebat de ce directorul Adrian Ionel nu a fost reţinut, ci doar plasat sub control judiciar. 

„Este vorba de opţiunea procurorilor de caz, care la momentul în care au luat măsura preventivă a controlului judiciar, au apreciat că pentru mai buna administrare a cauză, această măsură se impunea pentru a-şi duce la bun sfârşit investigaţia. Este o chestiune de bucătărie internă a dosarului, nu este vorba de o indulgenţă. Astfel, procurorii au putut administra alte probe care, în final, vor duce la soluţionarea acestei cauze chiar în săptămâna aceasta”, argumentează Crin Bologa.

Directorul general al Unifarm, Eugen Adrian Ionel, este cercetat pentru mai multe infracţiuni, între care luare de mită şi abuz în serviciu. El ar fi pretins 760.000 de euro de la un intermediar care reprezenta o firmă, pentru a-i atribui un contract de achiziţie de echipamente de protecţie împotriva coronavirusului. Contractul ar fi fost încheiat cu o firmă privată, în prima jumătate a lunii martie 2020. O tranşă de un milion de măşti nu a fost conformă, rezultând un prejudiciu de 2,3 milioane de lei pentru Unifarm.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.