Procurorul Mihaiela Moraru Iorga, pe numele căreia DNA Ploieşti a început urmărirea penală pentru infracţiuni de favorizarea făptuitorului şi fals intelectual în formă continuată, s-a prezentat vineri, la DNA Ploieşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 Iorga a venit însoţită de avocat şi nu a dat declaraţii despre acuzaţiile care i se aduc.

Moraru Iorga a ajuns la sediul DNA Ploieşti în jurul orei 11, însoţită de avocata sa.

Mihaiela Iorga nu a făcut declaraţii despre dosarul în care este acuzată de favorizarea omului de afaceri Florian Walter.

”Eu zic să aveţi răbdare. O să ajungem într-o fază publică şi atunci o să auziţi toate declaraţiile. O să facem toate declaraţile în faţa judecătorului şi atunci veţi avea toate informaţiile necesare”, a afirmat Mihaiela Moraru Iorga.

Direcţia Naţională Anticorupţie a anunţat în 15 noiembrie începerea urmăririi penale împotriva procurorului anticorupţie Mihaiela Moraru Iorga, pentru favorizarea făptuitorului şi fals intelectual în formă continuată, a ajutat o persoană dată în urmărire internaţională, pe numele căreia exista un mandat european de arestare, cu scopul de a îngreuna cercetările. Surse judiciare au declarat pentru News.ro că persoana respectivă este omul de afaceri Florian Walter.

Potrivit DNA, în condiţiile în care faţă de un inculpat cercetat într-un dosar aflat pe rolul DIICOT au fost emise mandat european de arestare şi cerere de dare în urmărire internaţională, procurorul DNA Mihaiela Moraru Iorga, la rugămintea expresă a acestuia, l-a ajutat cu scopul îngreunării cercetărilor şi tragerării la răspundere penală a acestuia. Persoana respectivă era cercetată de DIICOT - Serviciul Teritorial Ploieşti pentru constituirea unui grup infracţional organizat, evaziune fiscală şi instigare la spălarea banilor.

Procurorii DNA arată că în perioada 2015 - iunie 2017, procurorul Moraru Iorga a avut discuţii informale, în afara cadrului legal, cu persoana urmărită internaţional şi a dat curs solicitării acesteia de a-i acorda ajutor, asigurându-o că va administra mijloacele de probă corespunzătoare, a discutat cu intermediari ai aceleiaşi persoane, în biroul său din sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, pentru a stabili modalitatea în care poate fi ajutată, a efectuat unele activităţi de anchetă în afara unui cadru legal, în paralel cu urmărirea penală derulată de procurorii DIICOT, a solicitat demersuri de identificare şi, ulterior, de preluare nelegală spre soluţionare a unui dosar înregistrat la Direcţia Naţională Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie, aflat în lucru la un alt procuror, spunând că instrumentează o cauză mai veche şi care priveşte aceleaşi fapte.

 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.