Procurorul general al României Gabriela Scutea afirmă că una dintre „priorităţile strategice” ale instituţiei pe care o conduce este combaterea traficului de persoane şi a crimei organizate, în contextul în care un raport al Departamentului de Stat al SUA scoate în evidenţă deficienţe în ceea ce priveşte activitatea autorităţilor române în domeniul combaterii traficului de persoane.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Determinat de publicarea acestui raport vreau să relev, dincolo de datele statistice înscrise acolo, că efortul susţinut al Ministerului Public prin DIICOT, în domeniul traficului de persoane, este exprimat prin numărul mare de condamnări pe care procurorii le-au obţinut anul acesta, 2020, în instanţă, întrucât din luna ianuarie până în prezent au rămas definitive 26 de cauze instrumentate de DIICOT. În acelaşi timp urmările activităţii depuse de procurori se văd în cele 124 de cauze care rulează în continuare în cadrul instanţelor de judecată” a afirmat procurorul general al României. 
Gabriela Scutea a subliniat că recomandările raportului arată că „acţiunea autorităţilor nu a atins încă acel nivel de egalizare al eforturilor tuturor” în ceea ce priveşte combaterea şi prevenirea traficului de persoane. 
„Este evident că instituţiile cu atribuţii de aplicare a legii conlucrează  în acest moment la capacitate ridicată pentru contracararea fenomenului, dar sunt conştientă că pentru eradicarea fenomenului este nevoie de mult mai mult efort” a adăugat Scutea.
Aceasta a precizat că Ministerul Public pune accent şi pe prevenţie, dar şi pe consolidarea integrităţii persoanelor angajate în instituţiile publice.
„Ministerul Public rămâne deschis faţă de toate semnalele venite din zona ONG-urilor şi din partea mass media pentru valorificarea informaţiilor deţinute de aceştia şi pentru deschiderea promptă a unor investigaţii în condiţiile legii (...) Procurorii verifică valorifică orice informaţie care are potenţial de a deveni relevantă într-o investigaţie de trafic de persoane” a precizat procurorul general.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.