Procurorul general a dispus încetarea delegării în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) pentru şase procurori care nu aveau vechimea minimă de opt ani, a anunţat luni Parchetul General.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"La data 2 august 2018, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, domnul Augustin Lazăr, a solicitat procurorului şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie evidenţa nominală a procurorilor delegaţi în cadrul direcţiei şi care nu îndeplinesc condiţia de vechime în funcţie de minim 8 ani. Situaţia solicitată a fost transmisă în cursul zilei de azi, 6 august 2018, dată la care prin ordin al procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a fost dispusă încetarea delegării în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie  pentru un număr de şase procurori”, a transmis Parchetul General.

Reprezentanţii instituţiei precizează că nu au mai fost făcute delegări ale unor procurori care nu îndeplinesc condiţia de vechime de minimum opt ani, necesară pentru numirea într-o funcţie de procuror la DNA, după intrarea în vigoare a modificărilor şi completărilor aduse Legii nr. 304/2004 privind organizarea judiciară.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.