Procurorul de la Parchetul Tribunalului Timiş Ciprian Dorobanţu, care a instrumentat dosarul privind finanţarea ilegală a echipei de fotbal Poli Timişoara în perioada mandatului lui Gheorghe Ciuhandu, a fost trimis în judecat pentru că a condus băut.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat de presă trimis, luni, de Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, procurorii Parchetului Curţii de Apel Oradea au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată a lui Ciprian Dorobanţu, procuror la Parchetul Tribunalului Timiş, pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

”În 6 mai 2016, inculpatul Dorobanţu Ciprian a condus un autoturism pe mai multe străzi din municipiul Timişoara, având o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 gr./l. alcool în sânge”, se precizează în comunicat.

Dosarul a fost trimis spre judecare Curţii de Apel Timişoara. 

Consiliul Superior al Magistraturii – Secţia pentru procurori urmează să decidă dacă procurorul Dorobanţu va fi suspendat din funcţie.

Ciprian Dorobanţu este procurorul care a instrumentat dosarul privind finanţarea ilegală a echipei de fotbal Poli Timişoara, pe vremea când aceasta era condusă de omul de afaceri Marian Iancu. În acest dosar, fostul primar al municipiului Timişoara Gheorghe Ciuhandu a fost trimis în judecată, în aprilie 2016, alături de alte persoane, pentru abuz în serviciu.

Ciuhandu este acuzat că, în calitate de primar, a finanţat ilegal echipa de fotbal Politehnica Ştiinţa Timişoara.

Primăria Timişoara s-a constituit parte civilă în acest dosar cu suma de 31.669.417 de lei, iar dosarul se află pe rolul Tribunalului Timiş. În acest dosar a fost audiat, ca martor, şi actualul primar al Timişoarei, Nicolae Robu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.