Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea anunţă că se solidarizează cu acţiunile de protest ale altor magistraţi nemulţumiţi de adoptarea OUG 7, anchetatorii din Vâlcea urmând a suspenda zilnic, timp de o oră, până în 1 martie, activitatea de relaţii cu publicul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat dat publicităţii de Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea, Adunarea Generală a procurorilor din cadrul din cadrul acestei unităţi de parchet a decis, marţi, suspendarea activităţii de relaţii cu publicul între orele 11.00 şi 12.00, zilnic, în perioada 27 februarie - 1 martie, cu excepţia cererilor urgente.

Măsura este luată "ca formă de solidarizare cu acţiunile magistraţilor împotriva adoptării O.U.G. nr. 7/2019 şi formă de protest faţă de modul în care au fost modificate legile justiţiei, în scopul apărării independenţei justiţiei, statutului şi intereselor profesionale ale judecătorilor şi procurorilor, asigurării garanţiilor necesare consolidării independenţei şi imparţialităţii magistraţilor", precizează sursa citată.

Acţiuni de protest faţă de OUG 7 au fost anunţate şi de procurori şi judecători de la alte parchete şi instanţe din ţară, respectiv din Cluj, Iaşi, Constanţa, Argeş, Bucureşti, Suceava, Olt.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.