Procurorul-şef interimar al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), Călin Nistor, a declarat, marţi seară, că dezavuează comportamentul procurorilor care îşi înregistrează colegii sau superiorii şi apoi transmit înregistrările în mass-media. Nistor spune că orice procuror care va mai face astfel de înregistrări şi se va dovedi că el este autorul va pleca din DNA, cei nemulţumiţi având posibilitatea de a sesiza Inspecţia Judiciară.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Dezavuez asemenea comportamente. Nu este un comportament demn de un procuror. În orice situaţie pe care o voi constata şi o voi putea proba că acea înregistrare a fost făcută de un procuror din DNA, fireşte că acel procuror va pleca din cadrul DNA”, a spus, marţi seară, la B1 TV, Călin Nistor, întrebat despre înregistrările din cadrul DNA.

Nistor a precizat că le-a transmis tuturor procurorilor că vor pleca din Direcţie, dacă se va dovedi că au făcut astfel de înregistrări.

”Le-am spus şi lor, în cadru şedinţelor de analiză, cine mai înregistrează şi va fi probat că o anumită persoană a întregistrat, va pleca din cadrul Direcţiei. Dacă acea persoană are nemulţumiri legate de conduita unui şef sau a unui coleg să sesizeze Inspecţia Judiciară, dar ăla nu e comportament de procuror să-ţi înregistrezi colegul şi apoi să prezinţi înregistrarea în mass-media”, a mai spus Nistor.

Mai multe înregistrări în care apar procurori au apărut în spaţiul public în ultimii ani Ultimul caz, s-a înregistrat la DNA Oradea. Parchetul ICCJ a anunţat că a deschis un dosar penal după ce în spaţiul public au apărut înregistrări ale unor discuţii de la DNA Oradea, în care se vorbeşte despre "liniştirea" unor judecători.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.