Procurorul Viorel Teliceanu din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa a afirmat că bărbatul în vârstă de 29 de ani care a ucis un bărbat într-o casă din comuna Corbu şi apoi i-a violat una din fete, a povestit anchetatorilor că avea nevoie de bani deoarece era consumator de droguri şi consumase substanţe psihoative în ziua de dinaintea comiterii faptelor. El credea că familia respectivă are bani deoarece îşi făcuse un gard şi un acoperiş noi şi dorea să fure 2.000 de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Viorel Teliceanu a declarat că bărbatul respectiv a furat 250 de lei şi pentru a ascunde adevărul motiv al comiterii faptelor a transmis că ar fi dorit să se răzbune. 
 
„Scopul a fost de jaf şi nemulţimit că nu a găsit decât o sumă de 250 de lei autorul s-a răzbunat pe una dintre fiicele familiei, de 21 de ani, şi a violat-o după care a plecat. Pentru a disimula scopul săvârşirii faptelor, autorul a susţinut că a venit în scop de răzbunare cumva că decedatul ar fi avut o relaţie cu soţia autorului, lucru neadevărat. Autorul a recunoscut în totalitate săvârşirea faptelor, ne-a dat şi detalii, s-a efectuat şi o percheziţie la domiciliul acestuia unde au fost găsite mai multe bunuri, care probează în mod complex săvârşirea faptelor care i se impută. Am găsit şi maceta cu care s-a sâvârşit crima, hainele pe care autorul le avea asupra lui, am găsit bunuri luate de la faţa locului şi aruncate la o pubelă de gunoi pentru că îi era teamă autorului că i-ar putea rămâne amprentele pe bunurile respective”, a explicat procurorul constănţean. 
 
El a menţionat că autorul faptei locuia la o distanţă de trei, patru case faţă de victimele sale şi nu avea antecedente penale.
 
Bărbatul a povestit anchetatorilor că avea nevoie de bani pentru droguri. 
 
„Autorul a explicat că motivaţia de bază a fost că avea nevoie de bani întrucât era consumator de droguri. În ziua respectivă a consumat droguri, cam toată ziua.”, a menţionat Teliceanu. 
 
Acesta a povestit că după ce a intrat în casa vecinului, agresorul a mers în dormit unde se afla victima, cu soţia sa şi cu un copil şi a început să îl lovească pe bărbat cu maceta. Apoi pe soţia acestuia, pe băiat şi pe fiica cea mică i-a închis în baie, iar pe fata cea mare a violat-o în living. De asemenea, faptele s-au petrecut cu lumina stinsă.
 
Procurorul a precizat că agresorul nu a ştiut până dimineaţa că victima sa a murit. El a mai povestit că a crezut că această familie are bani şi de aceea a decis să o jefuiască. 
 
„După părerea lui acea persoană avea ceva resurse financiare întrucât îşi făcuse un gard nou şi un acoperiş nou şi a tras concluzia că ar avea bani. Targetul lui era să sustragă aproximativ 2.000 de lei”, a explicat Viorel Teliceanu.
 
Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore şi va fi prezentat Tribunalului Constanţa cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.