Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, este urmărit penal de DNA într-un dosar în care este suspectat de abuz în serviciu, legat de emiterea presupus nelegală a unor documente pentru construirea şi intabularea unui bloc din zona centrală a Capitalei. Faptele ar fi avut loc în perioada 2015-2021.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE - Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate celor de corupţie au dispus efectuarea urmăririi penale faţă de suspectul Robert Sorin Negoiţă, la data faptelor şi în prezent primar al Sectorului 3 Bucureşti, pentru abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, se arată într-un comunicat de presă transmis de DNA.

”În perioada 2015-2021, suspectul Negoiţă Robert Sorin, în calitatea menţionată mai sus, cu încălcarea prevederilor legale, ar fi aprobat emiterea presupus nelegală a unor documente necesare construirii şi intabulării unei construcţii (bloc) situate în zona centrală a municipiului Bucureşti”, precizează sursa citată.

Lui Robert Negoiţă i s-a adus la cunoştinţă calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.

Potrivit DNA, în acest dosar se efectuează acte de urmărire penală şi faţă de alte persoane.

ŞTIREA INIŢIALĂ - Biroul de Informare şi Relaţii Publice a arătat, joi, într-un răspuns la o solicitare a News.ro privind percheziţiile făcute la sediul Primăriei Sectorului 3, că primarul este vizat în dosar.

”Faţă de persoana la care faceţi referire, procurorii anticorupţie au dispus începerea urmăririi penale într-o cauză în care există suspiciunea rezonabilă că aceasta ar fi săvârşit infracţiunea de abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în legătură cu emiterea presupus nelegală a unor documente necesare construirii şi intabulării unei construcţii”, a transmis DNA.

Sursa citată a menţionat că nu pot fi oferite alte informaţii referitoare la stadiul anchetei, la acest moment.

Procurorii DNA au făcut, în 1 februarie, 17 percheziţii în Bucureşti şi Ilfov, într-un dosar care vizează emiterea unor acte administrative de către instituţii ale statului. Una dintre descinderi are loc la Primăria Sector 3.

”Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie –  Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate celor de corupţie efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni asimilate celor de corupţie, comise în perioada 2015-2021, în legătură cu emiterea unor acte administrative de către autorităţile administrativ – teritoriale”, arăta DNA.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.