Primarul municipiului Lupeni, Cornel Resmeriţă, şeful Biroului de achiziţii şi investiţii din primărie şi un om de afaceri au fost trimişi în judecată, în stare de libertate, pentru abuz în serviciu, respectiv pentru instigare la abuz în serviciu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat de presă, de miercuri, al DNA, primarul din Lupeni, din judeţul Hunedoara, Cornel Resmeriţă şi şeful Biroului de achiziţii şi investiţii din cadrul primăriei municipiului, Cristofor Alin Condoiu, au fost trimişi în judecată pentru abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.

De asemenea, în acelaşi dosar a fost trimis în judecată omul de afaceri Dorel Miron Gardean, care la data faptelor era  acţionar majoritar şi administrator al S.C. Termogaz Company S.A, el fiind acuzat de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.

Potrivit rechizitoriului, la data de 11 noiembrie 2011, Cornel Resmeriţă, în calitate de primar al municipiul Lupeni, la instigarea lui Miron Dorel Gardean, a atribuit societăţii Termogaz Company un contract în valoare de 10.896.359 lei, finanţat cu fonduri ale Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, având ca obiect actualizarea proiectului tehnic şi executarea lucrărilor de alimentare cu energie electrică a Staţiunii turistice Straja.

”Acest contract a fost atribuit de inculpaţii Cornel Resmeriţă şi Condoiu Cristofor-Alin cu încălcarea atribuţiilor de serviciu care le reveneau conform dispoziţiilor OUG nr. 34/2006 privind achiziţiile publice, prin alegerea procedurii de negociere fără publicarea unui anunţ de participare şi prin omisiunea de a estima valoarea contractului, fapt ce a dus la supraevaluarea preţului cu suma de 3.364.144,86 lei, sumă ce reprezintă atât un prejudiciu adus bugetului primăriei Lupeni, cât şi un folos necuvenit obţinut de SC Termogaz Company SA. Mai mult, deşi cei doi inculpaţi cunoşteau din proiectul tehnic, întocmit anterior de o firmă specializată, că alimentarea cu energie electrică a staţiunii se poate realiza cu o sumă mai mică, aceştia au acceptat preţul propus de Termogaz Company fără a-l supune unei cenzuri reale”, se arată în comunicat.

De menţionat că cea mai mare parte a preţului, respectiv 8.100.000 lei, a fost achitată la data de 21 decembrie 2011, folosind fonduri alocate în regim de urgenţă de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului.

Primăria municipiului Lupeni s-a constituit parte civilă.

În cauză, s-a dispus instituirea măsurii asiguratorii a sechestrului asupra bunurilor mobile şi imobile aflate în proprietatea celor trei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.